6. august 2020
Det er ikke rimeligt, at en arbejdsgiver kan snage i ansattes helbredsoplysninger, lyder det fra FTF, der på vegne af en sygemeldt pædagog klager til Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol.
Det er ikke rimeligt, at en arbejdsgiver kan snage i ansattes helbredsoplysninger, lyder det fra FTF, der på vegne af en sygemeldt pædagog klager til Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol.
Foto: Free/Colourbox
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Pårørende er ramt under coronakrisen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pårørende er ramt under coronakrisen
Sjælland - 23. maj 2020 kl. 09:25
Af Tine Fasmer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Coronakrisen har givet ekstra bekymringer for forældre med psykisk syge børn - både mindreårige og voksne.

Bente H. Christensen er formand for Bedre Psykiatri i Vordingborg, hendes 25-årige søn bor på et opholdssted i Hillerød.

arrow Læs også: Psykisk syge i coronaland savner kontakt og hverdag

- Det har virkelig påvirket ham. Meget af personalet har jo været sendt hjem, for eksempel har den pædagog, som han plejer at træne på fitness-maskinerne med, astma, så det har han ikke kunnet, ligesom han heller ikke har været med ude og købe ind og lave mad. Han er blevet meget isoleret og har mest siddet og spillet counterstrike i denne her periode, siger Bente H. Christensen, som 21. april fik sin søn hjem på besøg i to uger.

- Jeg havde ikke set ham siden februar, så det var godt. Da jeg kørte ham tilbage, så kunne jeg ikke en gang få lov at komme ind på toilettet efter en to timer lang køretur.

Benhårdt og befriende

For forældre med mindreårige børn med forskellige psykiske lidelser har perioden med hjemmeskole og hjemmearbejde været ekstrem hårdt, fortæller psykoterapeut Jannet Egede-Jensen, der under normale omstændigheder blandt andet har gruppeforløb med pårørende i Bedre Psykiatri Slagelse.

Hun behandler også mennesker med psykiske lidelser:

- Det er meget forskelligt, hvordan de har oplevet coronakrisen, for nogle har det været en stor lettelse, at de ikke har skullet forholde sig til krav fra jobcentret og kommunen. De har fået mere ro og overskud. Jeg har oplevet nogle siger: »Jeg har det virkelig godt i øjeblikket«. Det kunne vi godt som samfund lære noget af, så der blev lyttet mere til den enkeltes behov, siger Jannet Egede-Jensen.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?