11. december 2017
- Jeg kører cirka 12.000 km om året. Det er en skøn blanding af træning, meditation og mindfullness.  Ellers bipper telefonen jo hele tiden. Men jeg har den ikke med, når jeg er ude på min cykel i to-tre timer i fred og ro med mig selv eller mine cykelvenner, siger Morten Dam-Sørensen. Foto: DR
gallery icon

Se billedserie

- Jeg kører cirka 12.000 km om året. Det er en skøn blanding af træning, meditation og mindfullness. Ellers bipper telefonen jo hele tiden. Men jeg har den ikke med, når jeg er ude på min cykel i to-tre timer i fred og ro med mig selv eller mine cykelvenner, siger Morten Dam-Sørensen. Foto: DR
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: P4 Sjællands cyklende vært: Stor respekt for alle der kører sådan et løb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

P4 Sjællands cyklende vært: Stor respekt for alle der kører sådan et løb
Opdateret 01. august 2017 kl. 09:34
Sjælland - 01. august 2017 kl. 08:30
Af Julie Grothen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

P4 Sjællands Morten Dam-Sørensen er med i det forreste felt, når der køres Medieløb den 9. september. Han selv er podet med konkurrencegenet, men der er plads til alle i løbet, siger han til Sjællandske.

Det gik rigtigt hurtigt på opløbsstrækningen, da Morten Dam-Sørensen sidste år susede i mål på Medieløbets 52 km distance. Hen over brostenene i Næstveds bymidte pressede han sig til sejr i tiden 1:29:37.

- Vi var fire mand, der havde været i udbrud. Og der var blandt andet en 16-årig, som jeg havde tænkt skulle vinde. Men da han ikke kunne følge med mere, så var jeg nødt til at slå de andre, siger Morten Dam-Sørensen, radiovært på P4 Sjælland og seriøs motionscyklist.

I år skal den 42-årige radiovært køre med på Medieløbets længste rute på 155 kilometer, og han forventer ikke at kunne gentage succesen som etter. Heller ikke selvom han er på hjemmebane i Næstved, hvor han både bor og arbejder.

- Hvis man kører den korte distance, som jeg gjorde sidste år, så kører man jo ikke mod de bedste. Dem der kørte dobbelt så langt som mig sidste år, kørte jo alligevel også tre-fire km hurtigere i timen, siger han.

Og fra de hurtige oppe i fortroppen er der masser af applaus til de noget langsommere ryttere længere ned i feltet, understreger Morten Dam-Sørensen.

  • Medieløbet køres 9. september med start og mål i Havnegade i Næstved.
  • Fire ruter: en familierute på 24 km og tre motionsruter på 53, 116 og 155 km.
  • Der er earlybird rabat til ryttere, som tilmelder sig inden den 9. august.
  • Medieløbet arrangeres af Sjællandske Medier A/S, P4 Sjælland, TVØst og Lolland Falsters Folketidende i samarbejde med DGI og Mærk Næstved.

- I mit felt er der en stor og dyb respekt for alle, der kører sådan et løb. Vi kører i vores hastighed, men vi ved jo godt, at der er nogen, der kommer til at sidde der tre- eller fire timer længere, end vi er om det. Hold kæft, hvor er det sejt!, siger Morten Dam-Sørensen, der selv begyndte at cykle for alvor for fem år siden.

- Jeg var simpelthen blevet for fed. Jeg har tabt 35 kilo siden, men jeg kan godt huske, hvordan det føltes at trække i cykeltøjet, da jeg vejede 120 kilo, siger Morten Dam-Sørensen.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i Sjællandske, DAGBLADET og Nordvestnyt tirsdag den 1. august. Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.