24. september 2021
Peter Marckmann orker ikke usikkerheden i Sundhedsplatformens medicinmodul længere. Det har i flere tilfælde skabt meget alvorlige fejl, blandt andet fik 11 kræftpatienter forkert dosis kemo i 2018 i Roskilde, hvoraf en afgik ved døden. Foto: Kim Rasmussen¨¨
Peter Marckmann orker ikke usikkerheden i Sundhedsplatformens medicinmodul længere. Det har i flere tilfælde skabt meget alvorlige fejl, blandt andet fik 11 kræftpatienter forkert dosis kemo i 2018 i Roskilde, hvoraf en afgik ved døden. Foto: Kim Rasmussen¨¨
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Overlæge giver op over Sundhedsplatformen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Overlæge giver op over Sundhedsplatformen
Sjælland - 27. marts 2020 kl. 06:00
Af Tine Fasmer

Han har intet lukrativt job, der venter. Ingen anden plan end kun at blive de næste tre måneder på Sjællands Universitethospital Roskilde.

arrow Læs også: Corona-album fra musikalsk læge

- Jeg tager lige coronakrisen med, forhåbentlig tager jeg den med ud af døren, siger overlæge Peter Marckmann.

Han er speciallæge i nyresygdomme og er faktisk rigtigt glad for sit job på regionens mest specialiserede nyreafdeling. Men den elektroniske patientjournal Sundhedsplatformen har tappet hans arbejdsglæde.

- Jeg er kommet dertil, hvor jeg var nødsaget til at sige op. Jeg kan ikke arbejde længere med så frustrerende arbejdsvilkår. Det er et elendigt arbejdsredskab, hvor der opstår konstant fejl, det er ikke rimelige arbejdsforhold, og det er faktisk farligt for patienterne, siger Peter Marckmann.

Han er en af de læger, som mest åbent og helt alene uden et fagligt selskab eller en titel fra eksempelvis overlægeforeningen som rygstød, har talt højt om utilfredsheden med systemet.

Føler ikke det nytter

- Men det nytter ikke. Jeg troede, man kunne gøre en forskel. Men politikerne lytter simpelthen ikke. De betragter os bare som bagstræberiske og forkælede, og snart siger de sikkert ja til at forlænge til at forlænge kontrakten, siger Peter Marckmann.

Han er 64 år og havde regnet med at have mindst fem år tilbage i lægegerningen.

- I yderste tilfælde kan jeg gå på efterløn, jeg kan jo i hvert fald ikke slippe for at arbejde med Sundhedsplatformen på sygehusene i Region Hovedstaden og Region Sjælland, så jeg må jo finde ud af, hvad jeg så skal.

Selv om Peter Marckmann er endt med at føle sig noget alene som åben kritiker af systemet, er han bestemt ikke den eneste på de østdanske sygehuse, der er utilfreds med det amerikanske system.

Mange er utilfredse

67 procent af lægerne er utilfredse eller stærkt utilfredse med systemet, viser den seneste brugerundersøgelse for de to regioner. Det samme gælder 39 procent af sygehusenes administrative personale, 37 procent af sygeplejerskerne og 30 procent af social- og sundhedsassistenterne.

Peter Marckmann er en anerkendt og respekteret nyrelæge. Han er blandt også kendt for at være en af de første læger som gjorde opmærksom på det, som blev kendt som Omniscan-skandalen, hvor nyrepatienter fik invaliderende bivirkninger og i flere tilfælde døde af et kontraststof.

arrow Læge udsender coronasang som single
09. marts 2021 kl. 16:48 Opdateret: kl. 12:44
arrow Læge tog orlov for at blive musiker
07. juli 2016 kl. 17:05 Opdateret: kl. 13:06
arrow Overlæge skriver sange om stress
28. februar 2015 kl. 09:52 Opdateret: kl. 21:02
Stemmer du til kommunalvalget i år?