23. oktober 2021
Peter Marckmann, overlæge i nyresygdomme på Sjællands Universitetshospital Roskilde, er stærkt bekymret over den øgede risiko for fejl med it-systemet Sundhedsplatformen. Foto: Kim Rasmussen
Peter Marckmann, overlæge i nyresygdomme på Sjællands Universitetshospital Roskilde, er stærkt bekymret over den øgede risiko for fejl med it-systemet Sundhedsplatformen. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Overlæge: Sundhedsplatformen skaber en pukkel af patienter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Overlæge: Sundhedsplatformen skaber en pukkel af patienter
Opdateret 02. maj 2018 kl. 12:11
Sjælland - 02. maj 2018 kl. 12:05
Af Tine Fasmer

Overlæge i nyresygdomme Peter Marckmann, Sjællands Universitetshospital Roskilde, er tæt på at fortvivle over den elektroniske patientjournal Sundhedsplatformen. Det skriver DAGBLADET og Nordvestnyt.

arrow Læs også: Læge vil sprede håb med coronasang

- Før kunne vi gå stuegang på 10-12 patienter på en dag, nu når vi seks til otte, så det er jo en nedgang på 30 procent. I ambulatoriet, hvor vi før nåede at tale med fire patienter i timen, når vi nu kun tre - og det er med hiv og sving. I begyndelsen tog det timer at udskrive en patient, det er dog blevet lidt bedre, men systemet er slet ikke lige så effektivt som før. Vi har haft en helt tydelig produktivitetsnedgang. Vi skaber en pukkel af patienter foran os, og det kan også være farligt for patienterne, fordi det betyder jo, at deres udredning og behandling forsinkes, siger Peter Marckmann.

Nedgangen i antal behandlede patienter på sygehusene i Region Sjælland siden 25. november, hvor Sundhedsplatformen blev indført, fremgår også af tal fra Landspatientregisteret. Den politiske styregruppe, som holder øje med indførslen af den elektroniske patientjournal, har fået præsenteret tal, der viser uge for uge viser udsving mellem cirka syv procent færre patienter og 27 procent færre behandlede patienter.

- Vi skal rette op på alle de fejl, der kan rettes. Og det er virkelig væsentligt, at vi holder øje med produktiviteten. Det kan jo underminere hele regionens økonomi, har vi set i Region Hovedstaden, siger Tina Boel (SF), der er formand for styregruppen.

Leif Panduro Jensen, nytiltrådt koncerndirektør i Region Sjælland, anerkender, at der er store udfordringer med på flere sygehus-afdelinger.

- Vi laver løbende forbedringer, ændrer arbejdsgange og får luget de værste fejl ud, og i november kommer der en ny version af Epic/Sundhedsplatformen. Men den dag, hvor alle smiler og er tilfredse med systemet, ligger nok mindst et år ude i fremtiden, siger Leif Panduro Jensen.

Læs mere i onsdagsudgaven af DAGBLADET eller Nordvestnyt. E-avisen kan købes her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy

arrow Garvede sangskrivere går sammen om koncert
25. oktober 2019 kl. 18:46 Opdateret: kl. 08:36
arrow Læge tog orlov for at blive musiker
07. juli 2016 kl. 17:05 Opdateret: kl. 13:06
arrow Overlæge skriver sange om stress
28. februar 2015 kl. 09:52 Opdateret: kl. 21:02
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?