24. september 2021
Hele 193 øl nye øl udkom sjælandske mikrobryggerier med sidste år. Deriblant denne juleøl fra Det Lille Bryggeri: Arkivfoto: Jens Wollesen.
Hele 193 øl nye øl udkom sjælandske mikrobryggerier med sidste år. Deriblant denne juleøl fra Det Lille Bryggeri: Arkivfoto: Jens Wollesen.
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Øl - nu med kakao, citrongræs, chili og egespåner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Øl - nu med kakao, citrongræs, chili og egespåner
Sjælland - 28. januar 2016 kl. 12:12
Af Tomas Revsbech

Scorekaj. Charles Cool Porter og Mørk satan.

arrow Læs også: 215 nye øl brygget i Nordsjælland

Det er bare tre eksempler fra henholdsvis Olsens bryggeri i Roskilde, Hornbeer i Lejre og Ladager bryghus i Køge ud af de i alt 193 nye øl, som sjællandske bryggerier udkom med i løbet af det seneste år.

Den gammeldags pilsner har i den grad fået konkurrence fra alverdens mørke og lyse øl, hvor der er eksempler på øl med kakao, citrongræs, og kirsebær. En øl er røget med egespåner, mens en anden er gæret på tidsler.

Ifølge mangeårig brygger Jørgen Fogh Rasmussen fra Hornbeer bryggeri i Lejre er mange af de nye øl primært en mindre portion, der bliver lavet en gang - og kun en gang.

Ud af hans 17 nye produkter, der kom sidste år, var langt de fleste tiltænkt Københavns Ølfestival. Kun et par enkelte kommer til at fortsætte, fortæller han.

- Det kan selvfølgelig ikke lade sig gøre at sende så mange nye øl ud rent kommercielt. Men det koster faktisk ikke så meget a sende en ny øl i produktion. Specielt ikke, når man som nogle af de andre bryggerier kun har øllen som på fadøl, som sælges på nogle bestemte værtshuse, siger Jørgen Fogh Rasmussen.

Hornbeer var ikke det bryggeri fra Sjællandsområdet, der kom med flest nye øl i 2015.

Kongebryg fra Næstved kom med 23 nye øl, Rocket Brewing Company fra Haslev kom med 32 nye øl, og Det lille Bryggeri fra Bringstrup ved Ringsted, sendte hele 43 øl på markedet.

- Jeg sender jo ikke så mange øl ud, fordi jeg skal tjene penge på dem alle sammen. Jeg er stadig der, hvor jeg ikke kan leve af bryggeriet. Jeg vil gerne udfordre folks smag. Så håber jeg, at jeg med tiden kan leve af bryggeriet på fuld tid, siger ejer af Det lille Bryggeri, Rene Hansen.

arrow Skål: Sjællandske bryggerier sætter øl-rekord
28. januar 2016 kl. 11:05 Opdateret: kl. 09:20
arrow Rekord: Så mange nye danske øl i 2015
27. januar 2016 kl. 10:37 Opdateret: kl. 08:59
arrow 2015 bød på hele 44 nye lokale øl
27. januar 2016 kl. 10:02 Opdateret: kl. 10:02
Stemmer du til kommunalvalget i år?