19. oktober 2018
- Vi har hvad der svarer til fuld beskæftigelse. Det tog os næsten 10 år fra, krisen startede. Nu er vi ude af den, og det ser ud til at fortsætte både i 2018 og 2019, slog  cheføkonom i Danske Bank Las Olsen fast. Foto: Anders 

Ole Olsen
gallery icon

Se billedserie

- Vi har hvad der svarer til fuld beskæftigelse. Det tog os næsten 10 år fra, krisen startede. Nu er vi ude af den, og det ser ud til at fortsætte både i 2018 og 2019, slog cheføkonom i Danske Bank Las Olsen fast. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Økonom leder forgæves efter bekymringer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Økonom leder forgæves efter bekymringer
Sjælland - 11. januar 2018 kl. 15:00
Af Else Damsgaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Min klart største bekymring er, at jeg ikke er nok bekymret.

Sådan indledte cheføkonom Las Olsen fra Danske Bank sit oplæg for knap 300 sjællandske erhvervsfolk, da banken og PwC onsdag havde inviteret til nytårskur i Ringsted Kongrescenter.

Den spændte situation på den politiske scene for et år siden - med Trumps entre i præsidentembedet og brexit-afstemningen - er nu afløst af væsentlig mere ro i europæisk politik.

- Den ro giver plads til opsvinget. Der er så meget ro og stabilitet, at det næsten kun kan skuffe, sagde Las Olsen og tilføjede straks:

- Der er momentum i opsvinget, og det er meget modent.

Med opsvinget er beskæftigelsen fulgt med, og den er steget siden april 2013.

- Vi har, hvad der svarer til fuld beskæftigelse. Det tog os næsten 10 år fra krisen startede. Nu er vi ude af den, og det ser ud til at fortsætte både i 2018 og 2019, slog den veloplagte cheføkonom fast.

Han zoomede ind på væksten i erhvervslivet, der har svinget meget, men over årtier i gennemsnit har ligget på godt to procent.

- Udfordringen er, at væksten på 2,5 procent i 2016 er det, vi har som top i dag, sagde Las Olsen, der dog kunne vise væksttal på næsten fem procent for de første 10 måneder af 2017. I den forbindelse understregede han, at der er betydelig variation brancherne imellem.

Læs mere om nytårskuren i mandagsudgaven af Sjællandske Mediers betalte dagblade; Dagbladet og Nordvestnyt og tirsdagsudgaven af Sjællandske.

Du kan også købe adgang til e-avisen her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.