5. marts 2021
Søndag havde regionens sygehuse i Køge, Roskilde, Holbæk, Slagelse og Nykøbing F. 133 covid-19 patienter, heraf 19 på intensiv. Samme dag trådte trin 4 i regionens bredskab i kraft. Nu gør man klar til at hæve niveauet til trin 5. Foto: Kenn THomsen.
Søndag havde regionens sygehuse i Køge, Roskilde, Holbæk, Slagelse og Nykøbing F. 133 covid-19 patienter, heraf 19 på intensiv. Samme dag trådte trin 4 i regionens bredskab i kraft. Nu gør man klar til at hæve niveauet til trin 5. Foto: Kenn THomsen.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Øger Corona-beredskab: Patienter kan sendes til Fyn eller hjem før tid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Øger Corona-beredskab: Patienter kan sendes til Fyn eller hjem før tid
Opdateret 28. december 2020 kl. 16:04
Sjælland - 28. december 2020 kl. 10:31
Af Tomas Revsbech

Presset fra stadig flere indlagte Covid-19 patienter, fik søndag Region Sjælland til at gå til et helt nyt niveau i sit corona-beredskab.

arrow Læs også: Dagens tal for Covid-19 og vacciner: Flere smittede og færre indlagte

Overgangen til det såkaldte trin 4 betyder, at stadig flere læger, sygeplejersker, SOSU'er og andet sundhedspersonale flyttes fra deres nuværende arbejdsopgaver til at tage sig af de stadig flere Covid19-indlagte.

Samtidig skal udvalgte patienter udskrives hurtigere end normalt efter behandling på et af regionens sygehuse. De skal i stedet have den resterende del af deres behandling i hjemkommunen under overvågning af praktiserende læger.

- Det er vigtigt at sige, at vi ikke slipper nogen patienter uden, at der er gode folk, herunder praktiserende læger, der kan tage over. Men alt det her gør vi, for at sygehusene skal have plads til at tage sig af de Covid-19 patienter, der kommer ind, men også alle andre, der har behov for livsnødvendig eller akut behandling, siger Heino Knudsen, regionsrådsformand i Region Sjælland.

Som en del af det øgede beredskab har regionen bedt Region Syddanmark om hjælp til at overtage patienter i særlige situationer. Det kan være kræftpatienter, men også andre sygdomme, der i en periode skal udredes og behandles på den anden side af Storebælt.

Nødhospitaler klar

Antallet af Covid19-patienter på Sjællands Universitetshospital i Køge og Roskilde samt på sygehusene i Holbæk, Slagelse og Nykøbing F. rundede søndag 133 indlagte. Det er hidtil rekord.

Men Heino Knudsen frygter ligesom regionens sundhedsfaglige topledelse, at antallet af indlagte vil stige i kølvandet på juledagene og nytår. Trods corona-restriktionerne vil mange alligevel komme i berøring med flere mennesker, end normalt, og det risikerer at øge smittespredningen.

Derfor gør Region Sjælland klar til at øge beredskabet til trin 5, hvor privathospitaler kan tages i brug til medicinske patienter, der ikke er klar til at blive udskrevet til behandling i deres hjemkommune eller i eget hjem.

Her er det først og fremmest Epilepsihospitalet Filadelfia i Dianalund, der er i spil som nødhospital med plads til cirka 30 patienter. Men også schlerosehospitalet i Haslev og gigthospitalet Sano i Skælskør kan komme i spil.

Heino Knudsen opfordrer alle borgere i Region Sjælland til at overholde corona-retningslinjerne. Også selv om de første danskere søndag fik et stik med den længe ventede corona-vaccine.

- Med vaccinen kan vi se et lys for enden af tunellen. Men før vi når derhen har vi en periode, hvor vi bliver nødt til at stramme ballerne og holde fast i retningslinjerne. Hold afstand, vask hænder, sprit af og se så få som muligt. Ellers går vi en svær periode i møde, siger han.

arrow 5700 nye vaccine-doser på vej til sjællænderne inden nytår
28. december 2020 kl. 17:15 Opdateret: kl. 16:03
arrow Efter voldsom stigning: Smittetallet falder i Køge
12. oktober 2020 kl. 12:33 Opdateret: kl. 12:33
Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?