25. januar 2021
Vattenfalls havvindmøller ved Horns Rev. Snart kan opførelsen af 72 møller ved Kriegers Flak gå i gang.
gallery icon

Se billedserie

Vattenfalls havvindmøller ved Horns Rev. Snart kan opførelsen af 72 møller ved Kriegers Flak gå i gang.
Foto: Vattenfall
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: OK til Danmarks største havvindmøllepark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OK til Danmarks største havvindmøllepark
Sjælland - 04. februar 2020 kl. 11:05
Af Marianne Due

Danmarks største havvindmøllepark, der skal ligge ved Kriegers Flak, fik mandag den VVM-tilladelse, der skal til for at etablere vindmølleparken.

arrow Læs også: Havets arkæologer finder ror fra 1700-tallet ved Kriegers Flak

Det skriver Energistyrelsen i en pressemeddelelse. Det er svenske Vattenfall, der står for projektet, som tæller 72 vindmøller i området ud for Møns Klint og Stevns.

Havvindmølleparken ventes færdig med udgangen af 2021. Inden projektet sættes i gang er dog endnu en mulighed for at klage over Energistyrelsens afgørelse. Klagefristen er den 4. marts 2020.


Placeringen af Kriegers Flak Havvindmøllepark. Kort: Energistyrelsen
Baggrund

  • Med Energiaftalen 2012 blev det politisk besluttet at udbyde Kriegers Flak Havvindmøllepark.
  • I december 2015 blev VVM-redegørelsen for Kriegers Flak Havvindmøllepark sendt i offentlig høring, hvorefter der blev afholdt et udbud af havvindmølleparken. Vattenfall vandt udbuddet og indgik den 22. december 2016 koncessionsaftale med Energistyrelsen og blev samtidig meddelt etableringstilladelse til havvindmølleparken.
  • I april 2019 fremsendte Vattenfall et detailprojekt til Energistyrelsen. I forbindelse med gennemgang af detailprojektet har Energistyrelsen anmodet Vattenfall om at udarbejde et tillæg til VVM-redegørelsen fra 2015, fordi det konkrete opstillingsmønster og valg af vindmøller for nogle miljøforhold medfører påvirkninger, der ikke er beskrevet i den oprindelige VVM-redegørelse.
  • Energistyrelsen afholdte i perioden 22. oktober til 17. december 2019 offentlig høring over tillæg til VVM-redegørelse samt høring over grænseoverskridende påvirkninger på miljøet (Espoo høring). I forbindelse med høringen er der indkommet høringssvar fra foreninger og myndigheder. Høringssvarene er indgået i Energistyrelsens behandling.

Kilde: Energistyrelsen

arrow Ny havvindmøllepark vil kunne ses fra Stevns Klint
15. januar 2019 kl. 12:52 Opdateret: kl. 12:59
Aftalepartier holder fast i, at biler skal kunne konfiskeres ved farlig kørsel - uanset om føreren ejer bilen. Er det en god idé?