17. september 2019
Stadig færre unge har i de senere år søgt ind på erhvervsuddannelserne, om end tilbagegangen blev bremset i det forgangne skoleår. Foto: Kenn Thomsen.
Stadig færre unge har i de senere år søgt ind på erhvervsuddannelserne, om end tilbagegangen blev bremset i det forgangne skoleår. Foto: Kenn Thomsen.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt udspil: Alle skal til prøve i praktiske fag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt udspil: Alle skal til prøve i praktiske fag
Sjælland - 08. september 2018 kl. 07:09
Af Tomas Revsbech
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Håndværksfag og faguddannelser skal have større prestige og bevågenhed fra de unge.

Det mener regeringen, som nu vil styrke vil de nye praktiske og musiske fag i 7. og 8. klasse ved at indføre obligatoriske prøver i 8. klasse. Det sker som led i et større erhvervsskoleudspil, som regeringen ventes at præsentere torsdag i næste uge.

- Når man indfører prøveformer, giver det bare et større fokus hos elever og lærere i undervisningen. Det vil kommet højere niveau og fagligt engagement, som skal øge de unges lyst til at søge ind på erhvervsuddannelserne, siger De Konservatives undervisningsordfører, Brigitte Klintskov Jerkel, der er opstillet i Greve/Solrød og Slagelse-kredsene, til Sn.dk.

Et bredt flertal indgik før sommerferien en aftale, der gjorde det obligatorisk for grundskoleelever enten at tage praktisk eller musisk valgfag i 7. og 8. klasse. Nu skal der altså tilføjes en afsluttende prøve, mener regeringen.

Initiativet vækker glæde hos vicedirektør i Dansk Byggeri, Louise Pihl. Uddannelsesforsker Christian Helms Jørgensen, professor på Roskilde Universitet (RUC) advarer dog imod, at initiativet kan give bagslag, hvis ikke der følger penge med, og de pædagogiske færdigheder ikke er på plads hos underviserne i faget.

Læs mere i lørdagens udgave af DAGBLADET. Nordvestnyt og Sjællandske.

Alternativt kan E-avisen købes her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy