16. oktober 2021
På VEstmotorvejen ved afkørsel 34 nær Bjæverskov vil bilister i efterårsferien blive advaret over radioen om at sænke farten pga. vejarbejde forude. Foto: Kim Rasmussen.
På VEstmotorvejen ved afkørsel 34 nær Bjæverskov vil bilister i efterårsferien blive advaret over radioen om at sænke farten pga. vejarbejde forude. Foto: Kim Rasmussen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt forsøg advarer om vejarbejde over bilradioen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt forsøg advarer om vejarbejde over bilradioen
Opdateret 10. oktober 2019 kl. 13:18
Sjælland - 10. oktober 2019 kl. 13:16
Af Tomas Revsbech

»Vejarbejde forude, hastighedsgrænse 80 km/t.«

Denne besked vil bilister på Vestmotorvejen ved Bjæverskov kunne opleve at få i deres radio fra på mandag. Det skriver Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

Beskeden lyder stort set som en traditionel trafikmelding over radioen.
Du kan høre den på linket her.

Den særlige radiobesked vil alene blive sendt ud til bilister, der nærmer sig et vejarbejde ud for Bjæverskov kort efter frakørsel 34 i retning mod København. Her er Vejdirektoratet lige nu i gang med at opføre en ny støjskærm på en to kilometer lang strækning ud for et stort boligområde.

Sænk farten

Beskeden er et led i et forsøg, som Vejdirektoratet indleder sammen med Syddansk Innovation (SDI)/Warning Systems, hvor bilister lokalt bliver advaret om vejarbejde forude og hastighedsnedsættelse direkte over hver enkelt bilradio.

- Ved at varsle bilisterne direkte over bilens radioen, inden de kommer ind på vejarbejdsstrækningen, håber vi naturligvis, at den enkelte bilist vil være særligt opmærksom på farten og respektere den varslede nedsættelse, siger Jesper Kragh Jørgensen, der er projektleder i SDI, i pressemeddelelsen.

Ikke-angivet-1

Grafik: Vejdirektoratet.


Beskeden vil afbryde den igangværende radioudsendelse 300-500 meter inden vejarbejdet og vil kun blive givet til bilister, som kører på den berørte strækning. Derefter skifter radioen automatisk tilbage til den oprindelige kanal.

Forsøg i efterårsferien

Forsøget løber i efterårsferien fra mandag den 14. oktober og ugen ud. I forbindelse med forsøget vil man måle farten på den samlede trafik forbi vejarbejdet og sammenligne det med målinger af farten, før forsøget gik i gang.

Læs eventuelt mere på linket her: www.warningsystems.dk.

Rejser du til udlandet i år?