20. marts 2019
Det vil koste 1,5-2,5 mia.kr. at sende nyt it-system i udbud og indføre det på sygehusene i Region Hovedstaden. Dertil kommer årlige udgifter til it-drift og løn på 300-320 mio.kr. til at holde den nuværende Sundhedsplatformen kørende, vurderer regionen. Region Sjælland har ikke kunnet foretage en lignende vurdering. Foto:  Tine Fasmer.
Det vil koste 1,5-2,5 mia.kr. at sende nyt it-system i udbud og indføre det på sygehusene i Region Hovedstaden. Dertil kommer årlige udgifter til it-drift og løn på 300-320 mio.kr. til at holde den nuværende Sundhedsplatformen kørende, vurderer regionen. Region Sjælland har ikke kunnet foretage en lignende vurdering. Foto: Tine Fasmer.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Koster milliarder: Så dyrt bliver det (mindst) at skrotte Sundhedsplatformen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Koster milliarder: Så dyrt bliver det (mindst) at skrotte Sundhedsplatformen
Sjælland - 26. september 2018 kl. 11:35
Af Tomas Revsbech
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det bliver særdeles dyrt og vil tage år at udskifte det udskældte it-system og elektroniske patientjournal Sundhedsplatformen på sygehusene og i det øvrige sundhedsvæsen i Region Sjælland og i Region Hovedstaden. Det skriver DAGBLADET og Nordvestnyt.

arrow Læs også: Mia.-regning for at skrotte udskældt it-system chokerer sundhedsordfører

Ifølge svar, som Sundhedsminister Ellen trane Nørby (V) til Dansk Folkepartis sundhedsordører Liselott Blixt, vil det alene i Region Hovedstaden koste fra 2,4 til 4 milliarder kroner at udvælge og indfase et nyt it-system, såvel som afholde udgifter til løn og fortsat drift af den nuværende Sundhedsplatformen indtil det nye system er på plads.

For Region Sjælland er det »ikke muligt uden en betydelig analyse og planlægning at opgøre de samlede omkostninger til en kassering af Sundhedsplatformen.«. Men 692 millioner kroner man allerede har brugt på at anskaffe og implementere Sundhedsplatformen vil være spildt, lyder det i svaret.

Uanset om man vælger at skrotte Sundhedsplatformen eller ej, kan Region Sjælland og Region Hovedstaden ikke slippe af med systemet før december 2021. De to regioner bandt sig nemlig til en fireårig kontrakt med den amerikanske leverandør Epic i december 2017.

Både Region Midtjylland og Region Syddanmark har it-systemer fra det danske firma Systematic, der i sin tid også var med i opløbet om at stå for it-systemerne i Region Sjælland og Region Hovedstaden.

Dette tilbud var i ifølge de to regioner det økonomisk mest ringe og dækkede ikke behovene i de to regioners sundhedsvæsen.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.