21. juni 2021
Tomas Revsbech
Foto: Screendump fra Facebook
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nye tal: 267 frivillige har fået corona-job

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nye tal: 267 frivillige har fået corona-job
Sjælland - 06. april 2020 kl. 11:08
Af Tine Fasmer

Risikoen for at coronavirusset skal sætte sygehuse og det øvrige sundhedsvæsen under pres fortsætter med at mobilisere masser af frivillige, der tilbyder deres hjælp til landets sygehuse.

arrow Læs også: Nye tal: Stadig fald i indlagte med coronavirus

Region Sjællands "corona-jobbank" har nu rundet 2255 ansøgere.
Det oplyser Region Sjælland mandag morgen.

Lyspunkt i en svær tid

- Det her er et fantastisk eksempel på det fællesskab, der skal løfte os gennem den her meget svære situation i Danmark og i Region Sjælland. Det er virkelig et lyspunkt i en svær tid, og det varer mig helt oprigtigt meget, har Heino Knudsen, regionsrådsformand i Region Sjælland (S), tidligere sagt til Sn.dk om de mange frivillige.

Hvem er de frivillige
2255 havde mandag morgen meldt sig som frivillige i Region Sjællands "corona-jobbank". De fordeler sig således:
  • Læge : 264
  • Pædagog: 324
  • Social- og sundhedsassistent: 164
  • SOSU-elev: 71
  • Stud.MED: 198
  • Sygeplejerske: 225
  • Sygeplejestuderende: 187
  • Anden sundhedsfaglig uddannelse (eks. laboranter og fysioterapeuter): 775


Kilde: Region Sjælland

De frivillige er primært læger, sygeplejersker, sosu'ere og andre med sundhedsfaglig baggrund, som enten er gået på pension, studerende eller ledige. Men også bioanalytikere og mange pædagoger, som kan hjælpe til med eksempelvis psykisk syge eller andre udsatte borgere, har meldt sig klar.

Kan blive en fordel

Heino Knudsen fortæller, at det faste personale på sygehusene: Læger, sygeplejersker, Social- og sundheds-hjælpere og øvrige personale nu kan mærke det stigende pres fra det stigende antal corona-smittede, der kræver behandling. Og der vil blive brug for at aflaste dem.

Foreløbig er 267 fra Corona-jobbanken blevet ansat på et af regionens sygehuse.

Kurven over indlagte Covid-19-patienter i Region Sjælland er faldende ligesom i de øvrige regioner. Men udfordringen er langt fra overstået, og sygdomskurven kan stige igen, når Danmark åbner gradvist op efter påske.

I venteposition

Koncerndirektør i Region Sjælland Leif Panduro Jensen har tidligere understreget overfor Sn.dk, at der i princippet kan blive brug for alle gode kræfter.

- Vi kommer ikke til at sige til nogen af dem, der har meldt sig, at vi ikke har brug for dem. Men der vil være nogen, hvor vi må sige, at vi vender tilbage, når behovet opstår, sagde han til Sn.dk.

Begyndte som personlig opfordring

Niels Reichstein Larsen, der er direktør på Næstved, Slagelse og Ringsted Sygehuse (NSR), opfordrede allerede i uge 12 alle personer, med sundhedsfaglig baggrund, der kunne hjælpe, til at kontakte ham. Siden er det væltet ind med henvendelser, oplyser han på Facebook:

»Det er helt overvældende så mange af jer der tilbyder hjælp. Mange tak til alle jer, også for de mange delinger og støtte, skriver Niels Reichstein Larsen, der også opfordrer interesserede til at tage fat i regionens jobbank frem for at kontakte ham.

Region Sjællands "jobbank" for sundhedsansatte, pædagoger og andre med relevant baggrund, der vil melde sig som frivillige til corona-beredskabet, findes her.

En tilsvarende jobbank i Region Hovedstaden findes her.

arrow Mød hverdagshelte i en coronatid
04. april 2020 kl. 10:15 Opdateret: kl. 17:17
arrow Syge holder sig væk: Formand og læger bekymrede
02. april 2020 kl. 22:05 Opdateret: kl. 08:41
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?