11. august 2020
Antallet af indlagte er generelt nedadgående, men sygdommen udvikler sig stadig - mest i Region Hovedstaden og Region Sjælland. Billedet her stammer fra det laboratorium på Slagelse Sygehus, der analyserer alle Covid-19 test i Region Sjælland.
Antallet af indlagte er generelt nedadgående, men sygdommen udvikler sig stadig - mest i Region Hovedstaden og Region Sjælland. Billedet her stammer fra det laboratorium på Slagelse Sygehus, der analyserer alle Covid-19 test i Region Sjælland.
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nye Corona-tal: Stor smitte-stigning i Ringsted

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nye Corona-tal: Stor smitte-stigning i Ringsted
Sjælland - 05. august 2020 kl. 11:57
Af Tine Fasmer og Tomas Revsbech
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Udbruddet af Covid-19 blandt foreløbig 79 ansatte på Danish Crowns Slagteri i Ringsted slår nu igennem på de nyeste tal for spredning af coronasmitte i Danmark.

62 borgere i Ringsted kommune er konstateret smittet med Covid- 19 de seneste syv dage. Kun Aarhus har haft flere smittede. København lige så mange.

Det viser nye tal fra Statens Serum Institut (ssi.dk) som Sn.dk har bearbejdet.

arrow Læs også: Danish Crown: Tillidsrepræsentant fik ikke besked om lukning: Det er noget møg

Tallene viser, at langt de fleste smittede fra slagteriet også bor i Ringsted, for i de andre sjællandske kommuner er der relativt få nye smittede.

I fire kommuner på Sjælland: Odsherred, Halsnæs, Frederikssund og Hillerød, har ikke været konstateret nye smittede fra den 28. juli frem til og med 4. august.
Af nedenstående kort ser man tydeligt forskellen på, hvor stort smittetrykket er, sammenlignet med ugen forinden.

Flere indlagte

Kigger man på antallet af indlagte, er der nu indlagt seks i Region Sjælland med Covid-19 på Sjællands Universitetshospital.
I Hovedstadsområdet er antallet af indlagte på vej nedad.

Alt i alt har der været indlagt 31 nye patienter med Covid-19 de seneste syv dage.

Statens Serum Institut (SSI) har siden 17. juni opgjort antallet af indlagte på en ny måde, som gør, at der rent statistik er sket et kraftigt fald i antallet af indlagte. (se nedenstående graf).

Man er stoppet med at opgøre patienter, der bliver genindlagt, som Covid-19 patienter anden gang. Samtidig tæller patienter, der har været indlagt i 90 dage eller mere, ikke længere som Covid-19 patienter.

Ifølge SSI fordi nu antager, at der er andre årsager end Covid-19 til genindlæggelsen eller de lange indlæggelser på tre måneder.

Covid-19-afdelingen på Slagelse Sygehus lukkede efter planen 1. juni, så der nu kun indlægges patienter med sygdommen i Roskilde og Køge, dog kan enkelte patienter fortsat ligge på de øvrige sygehuse.

Tre døde den seneste uge

Ifølge Statens Serum Institut (SSI) og Sundhedsstyrelsen er 616 døde med Covid-19 inden for 30 dage efter en positiv test. Det er tre siden seneste opgørelse tirsdag den 21. juli. DE to af patienterne er døde i Region Sjælland, én i Region Nordjylland.

Knap 1,2 millioner danskere er nu blevet testet. 13.883 er konstateret smittet. Det er 487 i løbet af den seneste uge, eller næsten en fordobling i forhold til ugen før, hvor der var 268.

12.715 er erklæret raske efter at have overstået sygdommen. Det er 264 i løbet af den seneste uge.

2693 smittede har været - eller er - stadig indlagt på sygehus.

Store kommunale forskelle

Der har været meget stor forskel på, hvor mange borgerne i enkelte kommuner, der er blevet ramt af sygdommen under hele epidemien.

På nedenstående kort ser man, at den seneste uges smitteudbrud har bragt Ringsted Kommune op i samme smitteniveau som Glostrup, Vallensbæk, Ishøj, Hvidovre, Egedal og Slagelse kommuner, som har været hårdere ramt af Covid-19 smittede end mange andre kommuner.
(Læs tidligere artikler om situationen her i Slagelse og Vallensbæk.)

Opdateres hver tirsdag.

arrow Hvorfor er der Corona-udbrud på slagterier: Her er ekspertens bud
09. august 2020 kl. 16:43 Opdateret: kl. 16:40
arrow Danish Crown lukker slagteri i Ringsted i mindst en uge
08. august 2020 kl. 16:08 Opdateret: kl. 16:10
arrow Myndigheder: Corona-tiltag i Ringsted, ser ud til at virke
08. august 2020 kl. 07:12 Opdateret: kl. 16:29
Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?