1. juni 2020
Antallet af indlagte er generelt nedadgående, men sygdommen udvikler sig stadig - mest i Region Hovedstaden og Region Sjælland. Billedet her stammer fra det laboratorium på Slagelse Sygehus, der analyserer alle Covid-19 test i Region Sjælland.
Antallet af indlagte er generelt nedadgående, men sygdommen udvikler sig stadig - mest i Region Hovedstaden og Region Sjælland. Billedet her stammer fra det laboratorium på Slagelse Sygehus, der analyserer alle Covid-19 test i Region Sjælland.
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Corona i tal: Antallet af indlagte stiger lidt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Corona i tal: Antallet af indlagte stiger lidt
Sjælland - 28. maj 2020 kl. 15:55
Af Tine Fasmer og Tomas Revsbech
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Antallet af nye smittede og indlagte medCovid-19 har været på vej nedad på landsplan og i Region Sjælland i et stykke tid.
Der er ikke konstateret nye smittede i Lejre, Stevns og Sorø kommuner den sidste uge. Samtidig er der kun eget få nye smittetilfælde på resten af Sjælland.

arrow Læs også: Sådan løb smitten: 12 patienter og 21 ansatte fra sygehusafdeling er nu smittet med Covid-19

Det viser SN.dk's bearbejdning af tal fra Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut.

Sjælland stikker ud

På landsplan er der nu kun 110 indlagte, tre flere end i går. Men det er 17 færre end for en uge siden. I Region Hovedstaden er antallet af indlagte steget med fire siden i går. Mens Region Sjælland fortsat ligger på 12 indlagte i alt, samme antal som onsdag - mod 21 om tirsdagen.
Ifølge Sundhedsstyrelsens og Statens Serum Instituts opgørelse kl. 14 er antallet af indlagte i Region dog 13.

Covid-19-afdelingen på Slagelse Sygehus lukker efter planen 1. juni, så der fremover kun indlægges patienter med sygdommen i Roskilde og Køge, dog kan enkelte patienter fortsat ligge i Nykøbing F., Holbæk og Slagelse og i Psykiatrien.

Ingen døde i to døgn

I Region Sjælland er 86 nu afgået ved døden, mens de var indlagt med Covid-19. Der har været et corona-relateret dødsfald på regionens sygehuse de seneste to døgn.
I resten af landet er der sket tre dødsfald blandt Covid-19 patienter.

Ifølge Statens Serum Institut (SSI) og Sundhedsstyrelsen er 568 mennesker alt i alt døde med Covid-19 inden for 30 dage efter en positiv test.

326 mennesker er døde med Covid-19 i Region Hovedstaden og 117 i Region Sjælland. Det er noget højere end de 86, Region Sjælland selv har opgjort. Det skyldes, at der i SSI og Sundhedsstyrelsens opgørelse også indgår mennesker, der fx er døde på et plejehjem.

I alt er 482.990 personer blevet testet. 11.512 er konstateret smittet. 10.180 er dog erklæret raske efter at have overstået sygdommen.

I Region Sjælland er 579 personer på nuværende tidspunkt blevet udskrevet efter at have været indlagt med Covid-19.

På landsplan har 2.252 smittede været eller er stadig indlagt på sygehus.

Store kommunale forskelle

Der er fortsat meget stor forskel på, hvor mange borgerne i enkelte kommuner, der er blevet ramt af sygdommen.

På Sjælland er kommuner som Glostrup, Vallensbæk, Ishøj, Hvidovre, Egedal og Slagelse kommuner hårdere ramt, end andre kommuner af sygdommen. (Læs blandt andet mere her om situationen i Slagelse og Vallensbæk.)

Artiklen opdateres alle hverdage.

arrow Region Sjælland får hjælp til flere test
15. maj 2020 kl. 07:00 Opdateret: kl. 16:00
arrow Coronaberedskab gav pukkel på 4000 operationer
12. maj 2020 kl. 16:04 Opdateret: kl. 16:04
arrow Styrketræning af lungerne er afgørende for Covid-patienter
10. maj 2020 kl. 07:00 Opdateret: kl. 15:19
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?