18. september 2020
Antallet af indlagte er stadig lavt, men sygdommen er stadig i samfundet. Billedet her stammer fra det laboratorium på Slagelse Sygehus, der analyserer alle Covid-19 test i Region Sjælland.
Antallet af indlagte er stadig lavt, men sygdommen er stadig i samfundet. Billedet her stammer fra det laboratorium på Slagelse Sygehus, der analyserer alle Covid-19 test i Region Sjælland.
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dagens nye Corona-tal: Smittetal stiger overalt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dagens nye Corona-tal: Smittetal stiger overalt
Sjælland - 17. september 2020 kl. 14:15
Af Tine Fasmer og Tomas Revsbech
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I det seneste døgn er 453 mennesker blevet testet positive for Covid-19, viser seneste opgørelse fra Statens Serum Institut.

Men da der ikke blev offentliggjort tal 16. september, er stigningen 823. (medregnet 370 smittede fra onsdag). Den manglende dag skyldes, at der skulle rettes op på en fejl, hvor 49 mennesker fejlagtigt fik besked om påvist Covid-19.

Antallet af indlagte rundt om i landet er steget med 5 til 60.
Tre personer er indlagt på intensiv. En af dem er i respirator.

En person har mistet livet med Covid-19 i det seneste døgn. I alt har 635 mennesker mistet livet med Covid-19 i Danmark.

arrow Læs også: Lokale smittetal overskrider nu bekymringsgrænsen

Kontakttallet er 1,5 i hele landet, og coronavirussen er i fremgang. Det betyder, at hver 10 personer med Covid-19 i gennemsnit giver smitten videre til 15 personer.

Smitten er især steget i københavnsområdet, og der er indført skærpede regler i 17 kommuner. Men smittetallet pr. 100.000 indbyggere er steget i mange andre kommuner i de sidste syv dage.

Det viser tal fra Statens Serum Institut (ssi.dk) som Sn.dk har bearbejdet. (Se kortet nedenfor)

Fakta
  • Ishøj har landets højeste smittetryk med 241 ud af 100.000 smittede, fulgt af Brønderslev med 196 og Vallensbæk med 181. Brøndby og Glostrup ligger lidt længere nede af listen med henholdsvis 132 og 108 smittede ud af 100.000.
  • Flere andre sjællandske kommuner ligger over "bekymrings-grænsen" på 20 smittede. Det gælder fx Slagelse, Høje-Taastrup, Herlev, Odsherred, Holbæk, Hillerød, Roskilde, Hvidovre, Ballerup, Egedal, Rudersdal, Gentofte, Hørsholm, Køge, Ringsted, Lejre, Lyngby-Taarbæk, Stevns, Furesø.
Smittetal stiger over hele Sjælland

Samtlige kommuner i Region Hovedstaden og Region Sjælland har haft nye smittede i de seneste syv dage.

Over 2 millioner danskere er nu blevet testet, i alt er der udført over 3 millioner test.

21.393 mennesker er blevet konstateret smittet i Danmark.

16.918 er erklæret raske efter at have overstået sygdommen. Det er 161 siden i går.

Ifølge den seneste opgørelse fra Statens Serum Institut har 2982 smittede været - eller er - stadig indlagt på sygehus.

Store kommunale forskelle

Der har været meget stor forskel på, hvor mange borgerne i enkelte kommuner, der er blevet ramt af sygdommen under hele epidemien.

På nedenstående kort ser man blandt andet, at smitteudbruddet på Danish Crown-slagteriet bragte Ringsted Kommune op i samme smitteniveau som Glostrup, Vallensbæk, Ishøj, Hvidovre, Egedal og Slagelse kommuner, som tidligt i epidemiens forløb blev hårdere ramt af Covid-19 smittede end mange andre kommuner.
(Læs tidligere artikler om situationen her i Slagelse og Vallensbæk.)

Opdateres alle hverdage, når tal på landsplan foreligger.
Kort over smittetryk og samlet udvikling i de enkelte kommuner opdateres, når der foreligger nye tal fra Statens Serum Institut - så vidt muligt alle hverdage efter klokken 14.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?