16. oktober 2018
Togpendlere og øvrige rejsende må indstille sig på, at de fra 10.december må bruge et par minutter mere i toget, når de skal til hovedstadsområdet.
Togpendlere og øvrige rejsende må indstille sig på, at de fra 10.december må bruge et par minutter mere i toget, når de skal til hovedstadsområdet.
Foto: Jan Partoft
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny tog-køreplan: Sporarbejde og to minutters ekstra rejsetid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny tog-køreplan: Sporarbejde og to minutters ekstra rejsetid
Sjælland - 07. december 2017 kl. 11:30
Af Tomas Revsbech
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Togpendlere og øvrige rejsende må indstille sig på, at de fra 10.december må bruge et par minutter mere i toget, når de skal til hovedstadsområdet.

Her træder DSB's nye køreplan for 2018 i kraft. Og her er der lagt 30 sekunders ekstra holdetid ind på samtlige regionaltog, der holder i Roskilde, Høje Taastrup og Valby, i forhold til den nuværende køreplan.

Det skyldes, at samtlige tog skal forbi Valby station, fordi metrobyggeriet er nået til Ny Ellebjerg Station, hvor en del af regionaltogene ellers normalt svinger forbi.

- Når der kun er ét spor ind mod København, så opstår der en flaskehals af tog, som giver os en del udfordringer. Det giver øget risiko for forsinkelser. Derfor lægger vi lidt ekstra holdetid ind på de her stationer for at sikre, at togene overholder køreplanen, siger Tony Bispeskov, informationschef i DSB.

Morgenmyldretidstogene tog allerede forskud på sporarbejdet ved at læge lidt ekstra holdetid på de tre stationer ind ved den seneste justering af køreplanen i august måned. Men når køreplanen for 2018 træder i kraft på søndag, gælder det altså alle tog.

Sporarbejde driller

Togpendlerne og de øvrige togrejsende skal i det hele taget orientere sig, inden de tager toget i løbet af det næste år.

For ud over metrobyggeriet ved Ny Ellebjerg venter der hele fire store sporarbejder på de sjællandske jernbaner i 2018.

- Vi kigger ind i et par år, hvor store dele af Sjælland bliver en stor byggeplads, når vi taler om tog, siger Tony Bispeskov.

Fakta:
København H: To spor lukkes ad gangen i uge 27-34, da Tietgensgadebroen skal renoveres. Desuden lukkes Spor 1 i weekender, højtider og i 10 uger, da Postterminalen rives ned. Endelige datoer er ikke fastlagt.


Nordvestbanen: Togbusser oktober-november ml. Kalundborg-Vipperød pga. sporfornyelse og forberedelse af elektrificering. Enkeltsporsdrift Roskilde-Lejre i oktober-november. Dertil totalspærring Roskilde-Lejre i fire endnu ikke fastlagte dage.


Lille Syd: Færre tog om aftenen 1. februar-1. oktober pga. signalprogram. 1. august og frem daglige spærringer Køge Nord-Næstved pga elektrificering.


Sydbanen: Bl.a. færre tog Næstved-Orehoved i weekender og højtider 23. marts-5. juni pga. sporarbejde.
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.