26. januar 2021
Transportminister Benny Engelbrecht vil have færre cykelulykker på de danske landeveje. Det skal en ny kampagne hjælpe med. Foto: Christian Mikkelsen
Transportminister Benny Engelbrecht vil have færre cykelulykker på de danske landeveje. Det skal en ny kampagne hjælpe med. Foto: Christian Mikkelsen
Foto: Mik
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny kampagne skal give færre cykelulykker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny kampagne skal give færre cykelulykker
Opdateret 10. juli 2020 kl. 10:20
Sjælland - 09. juli 2020 kl. 06:21
Af Rune Reggelsen Skjold

Syv gange i løbet af 2019 endte en cykelulykke på Sjælland med dødelig udgang. Ikke siden 2011 har tallet været så højt.

arrow Læs også: Borgmester om cyklistkampagne: Jeg føler mig provokeret

Samtidig var antallet af alvorlige ulykker med cykler på de sjællandske veje oppe på 63 - det højeste i over 10 år.

Billedet er det samme over hele Danmark, og den udvikling skal vendes, mener transportminister Benny Engelbrecht.

Han har sammen med forskellige interesseorganisationer sat gang i en sommerkampagne, der skal få antallet af cykelulykker ned.

Derfor vil bilister og cyklister på udvalgte vejstrækninger blandt andet på Møn og i Odsherred kunne se farverige skilte i vejkanten i den kommende tid.

Hensyn til medtrafikanter

Det er særligt de landeveje, hvor der ikke er cykelsti, der udgør en risiko, og ofte sker ulykkerne ved, at cyklister bliver påkørt bagfra.

Netop derfor skal kampagnen få både cyklister og bilister til at være opmærksomme på hinanden.

»Vi deler vejen« hedder kampagnen, der opfordrer bilister og cyklister til at tage hensyn til hinanden og skabe plads, så ingen kommer til skade.

Det er særligt smalle veje, hvor er der større risiko for sammenstød mellem biler og cykler, der er i fokus, og dem findes der en del af netop i Odsherred og på Møn.

De to områder har traditionelt også mange sommergæster, og da et større antal danskere forventes at holde ferie herhjemme, kan man samtidig forvente flere både cykler og biler på vejene på Møn og i Odsherred.

Det er Vejdirektoratet, der står for kampagnen, der er blevet til i et samarbejde mellem transport- og boligministeriet, Cyklistforbundet, bilejernes interesseorganisation FDM, Danmarks Cykle Union samt Rådet for Sikker Trafik.

arrow Bondam: Cykelstier er ikke svar på alting
09. juli 2020 kl. 15:37 Opdateret: kl. 09:57
arrow En kilometer cykelsti koster 1,5 mio.
09. juli 2020 kl. 15:27 Opdateret: kl. 09:57
Aftalepartier holder fast i, at biler skal kunne konfiskeres ved farlig kørsel - uanset om føreren ejer bilen. Er det en god idé?