20. juni 2021
Søren Johannesen bliver budt velkommen til Sjællandske Medier af ansv. chefredaktør Bente Johannessen. I baggrunden selskabets bestyrelse, der mødte den nye chefdaktør torsdag eftermiddag. Foto: Thomas Olsen
Søren Johannesen bliver budt velkommen til Sjællandske Medier af ansv. chefredaktør Bente Johannessen. I baggrunden selskabets bestyrelse, der mødte den nye chefdaktør torsdag eftermiddag. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny chefredaktør til tre dagblade

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Ny chefredaktør til tre dagblade
Sjælland - 08. maj 2021 kl. 05:30
Af Bente Johannessen

Sjællandske Medier har ansat journalist Søren Johannesen, 46 år, i en nyoprettet stilling som journalistisk chefredaktør ved de tre dagblade DAGBLADET, Nordvestnyt og Sjællandske. Ansættelsen er et led i en ledelsesmæssig omstrukturering, der skal sikre, at de tre dagblade og sn.dk bliver endnu bedre til at udnytte vores nære tilstedeværelse i de enkelte kommuner til at spinde tråde, der binder Sjælland udenfor København sammen.

arrow Læs også: Chefredaktøren er klar til et nyt skifte i livet

Dagbladene er hver især stærke lokale stemmer med nyhedsformidling, perspektivering og debat. Det skal bevares sideløbende med, at vi ønsker at styrke den samme rolle på tværs af Sjælland, udbrede de bedste historier til manges kendskab, perspektivere dem og skabe debat. Gerne så det oftere giver genlyd på Christiansborg og i resten af Danmark.

Derfor har Sjællandske Medier ansat Søren Johannesen som journalistisk chefredaktør.

Han kommer med en stor interesse for mennesker, journalistik og ledelse, og med stor forståelse for, at det er det nære, der interesserer de fleste mest, men at den fjernere omverden bestemt også påvirker den enkeltes liv.

Søren Johannesen kommer til Sjællandske Medier fra Christiansborg, hvor han det seneste år har været ansat i Dansk Folkepartis presseafdeling, bl.a. som redaktør af Dansk Folkeblad. En større del af karrieren har ligget i Aller-koncernen, hvor han senest har været ansv. chefredaktør på Familie Journal. Ti år tilbage var Søren Johannesen journalist ved Ude og Hjemme, hvor han kørte Danmark tyndt for at finde og skrive gode historier om danskerne og deres hverdag.

Før den tid tilbragte Søren Johannesen nogle år i Frankrig og USA, hvorfra han arbejdede som freelance journalist for blandt andet nyhedsbureauet Ritzau, flere fagblade og ugeblade. Han har som freelancer også arbejdet for så forskellige dagblade som Ekstrabladet og Børsen, og så har han som helt ung været både udgiver af og eneste journalist på den ultralokale bydelsavis Rundetårn.

Søren Johannesen har ikke alene en vidtspændende journalistisk karriere bag sig, men kommer også til Sjællandske Medier med en solid uddannelse i og erfaring som redaktionel leder. Han har en master i redaktionel ledelse, erfaring med at lede små og store redaktioner, og med at bringe medarbejdere, redaktioner og medier godt gennem forandringsprocesser.

Søren Johannesen tiltræder 1. juli og vil indgå i Sjællandske Mediers chefredaktion, der til den tid i øvrigt består af ansv. chefredaktør Bente Johannessen og chefredaktør ved Frederiksborg Amts Avis Palle Høj. Sammen med dem og den øvrige redaktionelle ledelse skal Søren Johannesen være med til at udvikle og ikke mindst implementere den redaktionelle linje, der skal sikre dagbladenes og sn.dk's fortsatte relevans i det nære og det større for flest mulige sjællændere.

Søren Johannesen bor i Humlebæk med hustruen Ida og deres snart 10-årige datter, Ella. Hans fremtidige arbejdssted vil være den store del af Sjælland, hvor DAGBLADET, Nordvestnyt og Sjællandske udkommer. Søren Johannesen vil have et fast kontor, men mange arbejdsdage vil ligge på de enkelte dagblades redaktioner, så hele udgivelsesområdet bliver den nye chefredaktørs nære referenceområde.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?