20. maj 2019
Nu kan du opleve det elektriske Simens Taurus-tog drøne afsted på testkørsler på den nye Ringsted-bane.
Nu kan du opleve det elektriske Simens Taurus-tog drøne afsted på testkørsler på den nye Ringsted-bane.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu kører toget i topfart på de nye skinner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu kører toget i topfart på de nye skinner
Sjælland - 31. oktober 2018 kl. 15:45
Af Marianne Due
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Skinnerne ligger klar, og i de næste seks uger tester Banedanmark den nye højhastighedsbane mellem København og Ringsted. Det betyder, at man for første gang vil opleve tog på den nye bane i høj fart. Det skriver Banedanmark i en pressemeddelelse.

- Det er en stor dag for projektet og Banedanmark at se toget komme susende på den nye bane. Vi har været i gang med at bygge denne helt nye bane i mange år og det er dejligt at vi begynder at kunne se et færdigt resultat, fortæller Steen Neuchs Vedel, direktør for anlæg i Banedanmark.

Testkørslerne kommer til at foregå frem mod jul, hvorefter det sidste arbejde skal gennemføres frem mod maj 2019, hvor banen åbner.

- Alle i Banedanmark glæder sig til, at vi kan byde pendlerne og passagerne velkommen på den nye bane, siger Steen Neuchs Vedel.

Der er ingen faste køreplaner, men du kan forvente at se toget fra formiddagstimerne og frem til kl. 19:00 i hverdagene, oplyses det, og toget er typen Siemens Taurus fra Hector Rail og Deutsche Bahn

Gå ikke over sporet
Nu hvor testkørslerne starter, så understreger Banedanmark, at det er ulovligt og forbundet med livsfare at krydse banen. Togene kan komme på alle tidspunkter af dagen, og banen er ikke længere uden trafik, som den har været tidligere.