21. oktober 2020
Vil du være med til at fejre Cyklens dag. 3. juni er af FN udnævnt til cyklens dag. Det er sket som en del af klimamålene. Cyklen er nemlig med til at forbedre klimaet og sundheden for verdens befolkning.
Vil du være med til at fejre Cyklens dag. 3. juni er af FN udnævnt til cyklens dag. Det er sket som en del af klimamålene. Cyklen er nemlig med til at forbedre klimaet og sundheden for verdens befolkning.
Foto: Torben Ulrich Bøjstrup/Colourbox.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu kan du være med til at fejre cyklen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu kan du være med til at fejre cyklen

3. juni er af FN udnævnt til Cyklens Dag. Cyklens dag er et led i FNs mål om at forbedre klimaet og skabe en mere sund og bæredygtig verden.

Sjælland - 01. juni 2020 kl. 09:29
Af Søren Arildsen

Elsker du din cykel. Og vil du være med til at fejre det tohjulede køretøj, så har du muligheden 3. juni. Denne dag er nemlig af FN blevet udnævnt til cyklens dag - World Bicycle Day.

I 2018 besluttede de Forende Nationer, FN, at 3. juni fremover skal være verdens cykeldag.

Ifølge organisationen kan man netop denne dag hylde cyklen og de mange fordele, den bringer for samfundet.

Cyklen passer nemlig perfekt til FN's verdensmål for bæredygtig udvikling. Det hjælper blandt andet på sundhed, nedsat CO2-forurening, bedre klima og mindre trængsel i storbyerne.

- Det er mit håb, at Verdens Cykeldag vil være med til at åbne øjnene hos regeringer i hele verden - inklusiv den danske - for cyklens potentiale, når det handler om at løse tidens store samfundsmæssige udfordringer, siger direktør i Cyklistforbundet, Klaus Bondam.

Han støttes af de europæiske cyklistforbund, ECF, som understreger, at cyklen kan være med til at indfri 11 af de 17 verdensmål for bæredygtig vækst og udvikling, som FN's 193 medlemslande vedtog i 2015. I udviklingslande er cyklen for eksempel enkel og billig transport, der kan give flere adgang til skole, uddannelse og arbejde.

Med verdensmålene har landene forpligtet sig til inden 2030 at afskaffe sult og fattigdom, reducere ulighed, sikre god uddannelse og bedre sundhed, anstændige jobs og en bæredygtig økonomisk vækst.

Hvis du vil være en del af den internationale cykelbevægelse, så kan du vise det via de sociale medier. Smid et cykelfoto fra dagen på Facebook eller Instragram og tag det med #WorldBicycleDay og #JustRide.

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?