25. september 2021
Billedet her er fra Folkeparken i Roskilde med en datering 5. maj 1945 - 31. maj 1945.
gallery icon

Se billedserie

Billedet her er fra Folkeparken i Roskilde med en datering 5. maj 1945 - 31. maj 1945.
Foto: Foto: Nationalmuseets arkiv
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nationalmuseet søger hjælp: Hvor er billedet taget?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nationalmuseet søger hjælp: Hvor er billedet taget?
Sjælland - 07. juni 2021 kl. 10:48
Af Daniel Sennek

Nationalmuseet skal have sat adresse på over 200.000 gamle fotografier fra hele Danmark og har brug for hjælp fra frivillige hele landet, der vil hjælpe med at finde ud af, hvor i Danmark billederne er taget.

Mange lokale frivillige er allerede i fuldt sving med at sætte koordinater på museets store samling af fotografier fra 1880-1980, men der er brug for endnu mere egns-specifik viden.

Alle de gamle fotografier skal nemlig have en præcis adresse vedhæftet, så de kan komme på et digitalt danmarkskort og give mulighed for et slags street view fra gamle dage.

-Vores fotografier har ofte en områdebeskrivelse, så vi ved omtrent, hvor de er taget. Men vi skal have mere præcision i koordinaterne, og derfor har vi brug for frivillige, der kender deres egn så godt, at de kan genkende motiverne på vores gamle fotos, siger Jacob Wang, projektleder og koordinator for digitale initiativer ved Nationalmuseet.

Frivillige bygger digtalt Danmarkskort

Der er tale om billeder fra både land og by. Fotografierne er blandt andet taget af Nationalmuseets ansatte, som drog landet rundt for at dokumentere samtidens Danmark for eftertiden. Billederne ligger tilgængelige på www.hvorerdetfra.dk, og indtil videre har 3700 frivillige fra hele landet hjulpet med at stedfæste billederne.

- Vi er meget taknemmelige for den store hjælp, vi har fået. Sådan et projekt kan kun lade sig gøre, fordi frivillige med særlig interesse for deres egn, sætter sig for at hjælpe os. Der er dog et stykke vej endnu, vi mangler stadig at få stedfæstet 174.000 fotografier, siger Jacob Wang. Projektet er finansieret med to millioner af Kulturministeriet.
Du kan se fem af billederne, der har fået stedangivelser øverst. Det er lignende billeder, som Nationalmuseet søger hjælp til at opklare stedsangivelser på.
Stemmer du til kommunalvalget i år?