27. maj 2019
Naser Khader mangler den formelle opbakning fra Konservatives vælgerforeninger i Sjællands Storkreds, men med opbakning fra Sorø, Ringsted og Roskilde er det så godt som sikkert, at han bliver spidskandidat. PR-foto
Naser Khader mangler den formelle opbakning fra Konservatives vælgerforeninger i Sjællands Storkreds, men med opbakning fra Sorø, Ringsted og Roskilde er det så godt som sikkert, at han bliver spidskandidat. PR-foto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Naser Khader afløser Brian Mikkelsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Naser Khader afløser Brian Mikkelsen
Sjælland - 04. september 2018 kl. 13:50
Af Tine Fasmer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Afløseren for Brian Mikkelsen (K), der 21. juni i år forlod erhvervsministerposten og Folketinget for at blive direktør for Dansk Erhverv, er nu på plads.

arrow Læs også: Khader går efter Brian Mikkelsens valgkreds

Naser Khader er indstillet til at blive spidskandidat i Roskilde og Ringsted-Sorø kredsene med opbakning fra vælgerforeningerne i Sorø, Ringsted og Roskilde og skifter dermed fra Østjyllands Storkreds.

Han er blandt andet partiets integrationsordfører, retsordfører, forsvarsordfører og EU-ordfører og har en række andre ordførerskaber - bl.a. udenrigsordfører og medieordfører.

De Konservative i Sjællands Storkreds er i dag repræsenteret i Folketinget af Brigitte Klintskov Jerkel, der er opstillet i Slagelse og Greve-Solrød kredsene.

- Jeg havde selvfølgelig gerne set, at jeg var det eneste folketingsmedlem opstillet i kredsen, men Naser Khader er en stor profil kendt over hele landet, så det er en fordel for partiet. Jeg mener, vi kan supplere hinanden rigtig godt, og jeg glæder mig til samarbejdet, siger Brigitte Klintskov Jerkel, der siden november 2016, da statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) optog Konservative og Liberal Alliance i regeringen, har været vikar for Brian Mikkelsen, fordi han blev erhvervsminister. Da Brian Mikkelsen forlod Folketinget i år, blev hun Brigitte Klintskov Jerkel fuldgyldigt medlem af Folketinget.

55-årige Khader har været folketingsmedlem siden 2001 - for Det Radikale Venstre frem til 2007, Ny Alliance 2007-2008, Liberal Alliance frem til 2009, og i perioderne 2009-2011 og efter en frivillig pause igen fra valget i 2015 for De Konservative.

Han er født i Damaskus og er søn af en palæstinensisk far og en syrisk mor. Han kom til Danmark som 11-årig. Han er uddannet cand.polit. og har desuden en master i teologi.