18. januar 2021
På Holbæk Museum er købmandsbutikken helt tilbage fra 1940?erne. Den gamle udstilling passer godt ind i temaet om købstaden og den maritime historie, som skal formidles i Holbæk.
gallery icon

Se billedserie

På Holbæk Museum er købmandsbutikken helt tilbage fra 1940?erne. Den gamle udstilling passer godt ind i temaet om købstaden og den maritime historie, som skal formidles i Holbæk.
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Museum vil ryste posen med ambitiøs millionsatsning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Museum vil ryste posen med ambitiøs millionsatsning
Sjælland - 28. november 2018 kl. 10:31
Af Julie Grothen

Du skal ikke forvente, at kunne se på oldtidsfund side om side med en udstilling om velfærdssamfundet. Fremover vil museerne under Museum Vestsjælland få hver sin profil.

arrow Læs også: Topkarakter til museum kan asfaltere vejen til statsstøtte

Købmandsbutikken på Holbæk Museum har været en del af udstillingen siden de første år af anden Verdenskrig.
- Den har stået så længe, at den er blevet moderne igen, siger Eskil Vagn Olsen, der er direktør for Museum Vestsjælland, som Holbæk Museum er en del af.
Udstillingen er også den ældste blandt de 66 faste udstillinger, som i dag er en del af Museum Vestsjælland fordelt på de 11 besøgssteder.

Museum Vestsjælland
blev dannet 31. december 2012 og har museer fordelt på seks kommuner og godt 100.000 besøgende om året
Museet vil med ny masterplan give hvert sted et særligt udstillingstema:
  • Holbæk: Købstaden og det maritime
  • Kalundborg: Middelalder
  • Odsherred: Oldtid og kunst
  • Ringsted: Velfærdssamfund og industrialisering
  • Slagelse: Håndværk og handel
  • Sorø: Dannelse og uddannelse

Gør klar til at ryste posen
Men med en ny masterplan vil museet ændre på formidlingen. Med seks forskellige overordnede historiske temaer skal de permanente udstillinger i museets seks byer fordeles og fortælles på nye måder.
- Vi kender ikke den fulde ramme for hverken mandetimer eller økonomi, men det bliver det største projekt samlet set, som Museum Vestsjælland har begivet sig ud i, siger museumsdirektør Eskil Vagn Olsen, som gør klar til at søge fonde i den helt store stil.
- Forventeligt vil det blive et trecifret millionbeløb, siger han.

Hver by får sin permanente temaudstilling, for eksempel bliver temaet i Ringsted Velfærdssamfundet og industrialiseringen, mens Kalundborg skal formidle Middelalderen.

- Idéen er, at man får lyst til at tage rundt og besøge de andre steder, så man får hele historien med. Vi skal ryste posen, siger Eskil Vagn Olsen.

Museum Vestsjælland følger med satsningen op på Slots- og Kulturstyrelsens seneste kvalitetsvurdering af museet fra 2017, som pegede på muligheden for en skærpelse af museets faglige profil og udvikling af lokalt forankrede udstillingsprofiler.Udviklingen af udstillingerne skal ske i etaper, og forhåbningen er, at den samlede fornyelsen af Museum Vestsjælland er klar med udgangen af 2026.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?