21. juni 2021
Det har ikke været muligt at betale med kontanter i bussen siden marts måned. Billedet her er taget før coronaen kom til Danmark. Foto: Kenn Thomsen.
Det har ikke været muligt at betale med kontanter i bussen siden marts måned. Billedet her er taget før coronaen kom til Danmark. Foto: Kenn Thomsen.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Movia droppede kontant-betaling i bus og flextrafik: Nu slår ombudsmand dette fast

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Movia droppede kontant-betaling i bus og flextrafik: Nu slår ombudsmand dette fast

Artikel rettet 14.01.21.

 Rettelse: I artiklen fremgik det tidligere, at Movia har udstedt bøder til kunder i busser og i Flextrafikken. Det er ikke korrekt. Movia oplyser, at man ikke udsteder kontrolafgifter i Flextrafikken.

Opdateret 14. januar 2021 kl. 12:45
Sjælland - 13. januar 2021 kl. 15:14
Af Tomas Revsbech

Det var i orden, at trafikselskabet Movia i foråret sagde stop for al køb og betaling med kontanter i de sjællandske busser og i Flextrafikken.

arrow Læs også: Kun nogle busser må sige nej til kunders kontanter

Det fastslår Forbrugerombudsmanden i en ny afgørelse.

Movia og de øvrige trafikselskaber droppede den kontante betaling i marts for at mindske smittefaren for bus- og flextrafik-chaufførerne.

Men flere kunder var utilfredse og klagede efterfølgende til Forbrugerombudsmanden. Det fik efterfølgende flere trafikselskaber i Vestdanmark til at genindføre kontantbetalingen i busser og flextrafikken. Movia stod omvendt fast på corona-suspenderingen.

Ifølge Ombudsmanden var det i orden at droppe kontant-betalingen fordi Movia har oprettet selvbetjening i busserne, mens kontantsalget har været indstillet.

Samtidig er passagerne blevet informeret om, at de ikke længere kunne betale med kontanter, lyder det i en pressemeddelelse fra Forbrugerombudsmanden.

Movia oplyser, at man siden maj har har givet »en gruppe af kunder« bøder fordi de er rejst med bus uden billet. Sagerne har været sat i bero, mens Forbrugerombudsmanden behandlede sagen.

Movia har nu besluttet, at man »helt ekstraordinært« har valgt at lade tvivlen komme kunderne til gode:

- Derfor frafalder vi afgiften. Men det er også vigtigt for os at sige tydeligt, at det ikke gælder fremadrettet, siger Movias kommunikationsdirektør Camilla Struckmann i en pressemeddelelse.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?