22. januar 2019
I statens trafikplan er der - trods opsætning af nye signalsystemer - ikke lagt op til flere eller hurtigere s-tog frem mod 2027. Foto: Jens Wollesen.
I statens trafikplan er der - trods opsætning af nye signalsystemer - ikke lagt op til flere eller hurtigere s-tog frem mod 2027. Foto: Jens Wollesen.
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Movia: S-tog taber til biler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Movia: S-tog taber til biler
Sjælland - 17. april 2018 kl. 10:32
Af Tomas Revsbech
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvis ikke, der kommer flere og hurtigere S-tog de næste 10 år, vil stadig flere pendlere fravælge den kollektive trafik til fordel for bilen.

Sådan lyder det advarende fra trafikselskabet Movia, efter det er kommet frem, at der i statens nye Trafikplan for den statslige jernbane 2017-32 hverken er lagt op til hurtigere rejsetider eller flere tog på S-togsnettet frem mod 2027.

Der er ellers blevet investeret hundredvis af millioner i et nyt signalsystem til S-togene, der lige nu og i de kommende år rulles ud på hele S-togsnettet.

- Oprindeligt var det meldt ud, at køretiden, blandt andet på S-togsstrækningen mellem København og Køge, kunne skæres ned, når man fik det nye signalsystem. Men det er der ikke umiddelbart lagt op til i den nye trafikplan, siger Per Gellert, plandirektør i Movia.

Ifølge Gellert og Movia er hurtigere rejsetider et helt nødvendigt konkurrenceelement, hvis man skal bibeholde en konkurrencedygtig kollektiv trafik:

I et høringssvar, som Movia har indgivet til Trafikplanen, påpeger trafikselskabet, at lavere registreringsafgifter i de senere år har gjort det endnu mere attraktivt at vælge bilen frem for toget.

Det har ikke kun betydet færre passagerer i togene, men har også gjort det sværere for Movias busser at komme frem, lyder det fra Movia.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?





Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.