16. januar 2021
For fem år siden vejede Morten Dam-Sørensen 120 kilo. Det blev starten på et varigt vægttab og idéen til Medieløbet var født. Foto: Jan Albers Jensen.
gallery icon

Se billedserie

For fem år siden vejede Morten Dam-Sørensen 120 kilo. Det blev starten på et varigt vægttab og idéen til Medieløbet var født. Foto: Jan Albers Jensen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mortens kamp mod overvægt blev startskud til Medieløbet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mortens kamp mod overvægt blev startskud til Medieløbet
Sjælland - 27. august 2018 kl. 11:19
Af Kim Palm

- Jeg var simpelthen bare blevet alt for tyk.

arrow Læs også: Sidste udkald - Vind en tur med Medieløbet

I dag er Morten Dam-Sørensen en trimmet type, når han stiller op i cykeltøj. Men for fem år siden, da Medieløbet blev født, havde studieværten på P4 Sjælland anderledes udfordringer med badevægten.

- Tidligere havde jeg løbet. Men en drilsk hælspore gjorde det umuligt og så sneg kiloerne sig bare ind på kroppen af mig. Jeg bliver bare tyk, hvis jeg ikke passer på, og til sidst lignede jeg nærmest en spærreballon, siger Morten Dam-Sørensen.

Pivstolt over 10 kilometer

Cykling havde aldrig været en del af repertoiret, men Morten lånte en racer af en kammerat og de første ture ud i terrænnet var ikke særlig succesrige.

- Jeg kan huske, at jeg kom storsvedende hjem til kæresten, pivstolt over at have kørt 10 kilometer. Senere røg der flere kilometer på tælleren, siger den langskæggede studievært, der ligner en mand, som taget ud af en vikinge-saga.

Cyklen blev vejen til et varigt vægttab og Morten tænkte: Hvis jeg kan det her, så kan andre også og idéen til Medieløbet var skabt.

- Min chef Allan Lardell opfordrede mig til at opsøge de øvrige medier i sendeområdet for at lave et bredt samarbejde. Det lykkedes og Medieløbet var født.

Morten i racergear

De første år, ja faktisk hvert eneste år, har vejret udfordret arrangørerne. Motionscyklister hader regnvejr. Regn skyller grus fra rabatten ud på asfalten og slår til småsten, der vender rundt og ender med spidsen opad. Og bum - så ryger luften i de tynde racerdæk.

- Stort set hver eneste år, har vi haft regnvejr. Nogle år har det bare været sjaskvådt, andre år er regnen kommet væltende ved start eller målområdet. Men i år må det omsider lykkes at gennemføre et løb uden brug af regnjakker, siger Morten Dam-Sørensen, der er blandt de forreste i feltet og som regner med at gennemføre den lange rute på 113 kilometer med et snit på 37-39 km/t.

- Jeg har altid været et konkurrencemenneske, og jeg er en dårlig taber. Men de senere år har jeg fokuseret lidt mindre på fart, og nogle gange glemmer jeg helt at kigge på cykelcomputeren, siger manden, der i år har kørt 6000 til 7000 kilometer som opvarmning til Medieløbet.

Far er forbillede

I sommer gik det for alvor op ad bakke for Morten Dam-Sørensen. Sammen med hans 72-årige far, Ove Dam-Sørensen fra Karise, besteg han de ikoniske bjergtoppe i Pyrænerne. Og netop turene med far er særligt værdsatte.

- Der sker noget, når vi cykler i stedet for at sidde i en sofa og drikke te. Samtalen ændrer retning. Vi snakker dybere, og jeg sætter virkelig pris på den seje gamle dreng, som i øvrigt blev nummer tre på 52 kilometer-ruten ved sidste års Medieløb. Han er mit store forbillede, lyder det fra manden, der opfandt Medieløbet.

Flere end 700 har allerede tilmeldt sig. Og du kan nå det endnu. Tilmeldingsfristen udløber først den 28. august.

arrow Medieløbet: Glade medarbejdere kører i fælles tråd
20. august 2018 kl. 09:24 Opdateret: kl. 09:24
arrow Medieløbet tager familien på cykeltur gennem historien
17. august 2018 kl. 09:25 Opdateret: kl. 13:34
arrow Medieløbet sætter farten og priserne ned
09. august 2018 kl. 13:13 Opdateret: kl. 09:08
I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?