17. januar 2021
Billede
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mobile vaccinations-hold sikrer prik til sårbare borgere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mobile vaccinations-hold sikrer prik til sårbare borgere
Sjælland - 14. januar 2021 kl. 12:23
Af Tine Fasmer

Lige nu har Region Sjælland vaccineret 17.339 borgere mod Covid-19. Men om en måned skal man være i stand til at vaccinere 14.000 om dagen.

arrow Læs også: Så langt er vaccinen: I næste uge får plejehjemsbeboere 2. stik

Regionsrådsformand Heino Knudsen (S) understreger, at nærhed og hastighed er afgørende.

På sigt kommer der vaccinationssteder i alle 17 kommuner.

- Der er blevet vaccineret hurtigt og effektivt i Region Sjælland, og vi har haft fuldt fokus på at få vaccinerne hurtigt ud til borgere og frontpersonale i sundhedsvæsenet. Vores medarbejdere har været dygtige til at få maksimal udnyttelse af vaccinerne med minimalt spild. Det er en kæmpe indsats, der er leveret på meget kort tid. Nu tager vi hele den indsats og løfter det op på et endnu højere niveau. Vi er helt klar til at vaccinere tæt på borgerne i takt med, at vaccinerne ankommer, udtaler Heino Knudsen i en pressemeddelelse.

Region Sjællands vaccineplan har tre faser.

I første fase, som er i gang, etableres midlertidige pop-up-vaccinationssteder, som blandt andet skal vaccinere sårbare grupper rundt omkring i regionen. Desuden fortsætter vaccinationen i vacccinationscentrene i Roskilde, Slagelse, Holbæk, Næstved, Maribo og Nykøbing F. samt på sygehusene.

Der er fem mobile vaccinations-enheder, og det forøges til 10.

I anden fase kommer der vaccinecentre i hver af de 17 kommuner i Region Sjælland. Seks af vaccinecentrene vil have meget stor kapacitet. Det forventes at være på plads fra 10. februar.

Tredje fase er vaccinationen af den brede befolkning.

- Vi har stort fokus på at vaccinere så tæt på borgeren som muligt, og når der i tredje fase begynder at komme mange vacciner til Danmark, skal ingen borgere i regionen have længere end 20 kilometer til et vaccinationssted. På sigt får vi forhåbentligt vacciner, som ikke er helt så komplicerede at transportere. Så vil vi kunne bringe et endnu mere fintmasket vaccinationsnet i spil, hvor for eksempel den praktiserende læge eller apoteket vil kunne vaccinere, udtaler Heino Knudsen.

Der planlægges efter, at Danmark frem til og med uge 13 modtager godt 1.430.000 doser vacciner. Region Sjælland vil modtage godt 200.000 af disse doser. Alle borgere skal vaccineres to gange, og Region Sjælland går nu i gang med at revaccinere de første, der er blevet vaccineret, da det skal ske mellem 21. og 28. dagen fra første stik.

arrow Ventetid på vaccinen giver rødglødende telefoner
14. januar 2021 kl. 13:07 Opdateret: kl. 13:12
I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?