{nocache:1ac2bb32a5b6abe1667c3e6ff037f935#0}
20. april 2018
Kommunerne har ikke udsigt til at få penge retur, selv om der skulle være fejl i udligningsordningen, lyder det fra økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille, der her ses tale på Krogerup Højskole ved en tidligere lejlighed.
Kommunerne har ikke udsigt til at få penge retur, selv om der skulle være fejl i udligningsordningen, lyder det fra økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille, der her ses tale på Krogerup Højskole ved en tidligere lejlighed.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Minister om udligningsfejl: Glem erstatning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Minister om udligningsfejl: Glem erstatning
Sjælland - 10. januar 2018 kl. 14:37
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kommunerne i Region Sjælland, som har mistet op imod 1,5 milliarder kroner siden 2007 på fejlagtig mellemkommunal udligning, skal ikke regne med at kunne få erstatning fra staten.

arrow Læs også: Udligningsfejl vil blive rettet i 2019

Sådan lød det fra økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA) på et lukket samråd om sagen tirsdag.

Kommunerne Faxe, Vordingborg, Næstved, Slagelse, Sorø, Guldborgsund og Lolland har ellers tidligere skrevet til ministeren og krævet, at udligningsfejlen blev rettet op. I yderste konsekvens ville de ifølge Næstveds borgmester Carsten Rasmussen (S) anlægge sag mod staten og kræve penge tilbage.

Men det kan de godt skyde en hvid pind efter. Selv hvis der er sket en fejl.

Ifølge nichemediet NB Økonomi henviste Simon Emil Ammitzbøll-Bille i sin afvisning til udligningsloven, hvori der står, »Når der er givet meddelelse om et endeligt opgjort tilskud eller bidrag efter denne lov, har en kommunalbestyrelse ikke krav på at få ændret tilskuddet eller bidraget, hvis der efterfølgende konstateres fejl i beregningsgrundlaget.«

Det bekræfter socialdemokraten Magnus Heunicke, der deltog i samrådet over for aviserne Nordvestnyt og DAGBLADET.

- Det svar, vi har fået fra Indenrigs- og økonomiministeren var, at kommunerne ifølge hans opfattelse ikke havde noget retskrav på at få pengene retur, selv om der var begået en fejl, siger Magnus Heunicke.

Dyr regnefejl
Baggrunden for samrådet er en regnefejl i Indenrigsministeriet, der betyder, at man i årevis har undladt at opgøre udlændinges uddannelsesniveau i Danmark.

Det har betydet, at højtuddannede nordmænd, svenskere og amerikanere, der har job og bosat sig i eksempelvis hovedstadsområdet, er blevet kategoriseret som uuddannede udlændinge, der har udløst støtte til hovedstadskommunerne i mellemkommunal udligning. Penge, som blandt andet de sjællandske kommuner har måttet aflevere.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.