25. september 2021
Transportministeren er ikke varm på forslaget om at lave to tunneller mellem Helsingør og Helsingborg.
Transportministeren er ikke varm på forslaget om at lave to tunneller mellem Helsingør og Helsingborg.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Minister dumper HH-tunnel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Minister dumper HH-tunnel
Sjælland - 23. marts 2021 kl. 19:00
Af Tine Fasmer

Transportminister Benny Engelbrecht (S) afviser den nuværende skitse for to faste forbindelser mellem Helsingør og Helsingborg.

arrow Læs også: Transportminister: Kattegatforbindelse er slet ikke afgjort

Det stod klart i et video-interview, der blev gennemført live på sn.dk mandag eftermiddag.

- Det er ikke det mest realistiske projekt i verden. Det har været interessant at få belyst, men det her er ikke noget, vi trykker go til, lød det fra ministeren, der pointerede, at den strategiske analyse af vej- og togforbindelse over sundet blev gennemført efter svensk ønske.

Analyse, der er gennemført af Vejdirektoratet og Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen i samarbejde med den svenske styrelse Trafikverke anslår, at prisen for en boret vejtunnel vil være cirka 23 milliarder kroner. En banetunnel til persontog koster cirka 19 milliarder kroner.

Den danske stat står til at skulle betale 14 milliarder kroner. Det beløb er urealistisk at finde, mener Benny Engelbrecht, der også frygter trafikpropper på både vej og bane.

- Vi har meget lille interesse for at få en ny motorvejskorridor, for vi risikerer, at andre veje sander til. Kystbanen har også fået mange forsinkelser fra den svenske del af trafikken, så jeg ser ikke en ny korridor for mig. Vi har under Covid-19, hvor togene er standset ved paskontrollen i Kastrup, haft en historisk god periode på Kystbanen med over 90 procent rettidige tog.

Se interview med transportminister Benny Engelbrecht her
Stemmer du til kommunalvalget i år?