14. august 2018
Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) har besøgt adskillige virksomheder og kommuner i Region Sjælland og satset på at få fordelt flest muligt statslige arbejdspladser i regionen. Foto: Thomas Olsen
Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) har besøgt adskillige virksomheder og kommuner i Region Sjælland og satset på at få fordelt flest muligt statslige arbejdspladser i regionen. Foto: Thomas Olsen
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Minister: Styrelser kommer op i gear

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Minister: Styrelser kommer op i gear
Sjælland - 17. januar 2018 kl. 13:00
Af Tine Fasmer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Omkring 2500 af de 3900 statslige job, som regeringen udpegede til at rykke fra hovedstaden ud i resten af landet i 2015, er reelt flyttet på nuværende tidspunkt.

arrow Læs også: Borgmester: Jeg er absolut ikke skuffet

Og erfaringerne er gode, fremhæver erhvervsminister Brian Mikkelsen (K):

- Udflytningen er en succse, det viser vores evaluering. De allerfleste steder har man fundet kvalificeret arbejdskraft (til de stillinger, hvor de ansatte har søgt væk, red.). Men der er selvfølgelig steder, fx Søfartsstyrelsen der skal til Korsør, hvor der har været lidt logistiske udfordringer med at finde egnede lokaler, siger Brian Mikkelsen.

Han understreger, at de udflyttede statslige institutioner genvinder effektiviteten efter en indkøringsperiode.

- Nævnenes Hus, som hører under mit ministerium, der blev flyttet til Viborg, fungerer upåklageligt. Sygefraværet er faldet, og effektiviteten er den samme som tidligere, siger Brian Mikkelsen.

Det største antal nye arbejdspladser ud af de 931, der i denne omgang kommer Region Sjælland til gode, placeres i Roskilde. Ministeren erkender, at det er tæt på hovedstaden.

- Men man kan sagtens pendle fra Sorø, Holbæk, Ringsted og så videre til Roskilde. Det vil også bidrage til et Danmark i bedre balance, hvor vi kan skabe udvikling over hele landet, siger Brian Mikkelsen, der også forudser en stærk udvikling med ny bosætning i Næstved- og Sorøområdet.

Stenlille i Sorø Kommune får nemlig i alt 113 nye arbejdspladser.

Næstved får yderligere 189 statsansatte med dele af Skattestyrelsen og 15 ekstra fra Udlændingestyrelsen, der allerede fik Næstved som destination i 2015.

arrow Rød kritik af udflytning: Provinsborgere vil intet mærke
17. januar 2018 kl. 18:03 Opdateret: kl. 18:04
arrow Oversete kommuner i udflytning vil kapre tilflyttere
17. januar 2018 kl. 16:20 Opdateret: kl. 16:22
arrow Løkke sætter fart på udflytning: Bruger eksisterende bygninger
17. januar 2018 kl. 14:43 Opdateret: kl. 14:44
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.