23. marts 2019
Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V), som her besøger Rehabilteringscentret i Trekroner ved Roskilde, mener, ubalancen i sygehusenes økonomi og fyringen af 198 ansatte er Region Sjællands eget ansvar. Foto: Kenn Thomsen.
Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V), som her besøger Rehabilteringscentret i Trekroner ved Roskilde, mener, ubalancen i sygehusenes økonomi og fyringen af 198 ansatte er Region Sjællands eget ansvar. Foto: Kenn Thomsen.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Minister: Spareplan er Region Sjællands ansvar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Minister: Spareplan er Region Sjællands ansvar
Opdateret 14. november 2018 kl. 13:27
Sjælland - 14. november 2018 kl. 10:27
Af Tine Fasmer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) skyder bolden direkte tilbage til Region Sjælland under samråd om 198 fyrede og besparelserne på sygehusene.

arrow Læs også: Spareplan rammer underernærede patienter

Samrådet i Folketingets udvalg for landdistrikter og øer var indkaldt af socialdemokrat Magnus Heunicke for at få svar på, hvad ministeren vil gøre for at afbøde Region Sjællands fyringer på sygehusene,

Men ministeren mener, at ansvaret for Region Sjællands pressede økonomi ligger solidt hos regionsrådet under ledelse af Heunickes partifælle regionsrådsformand Heino Knudsen:

- Sundhedsområdet har fået et løft på 5,5 milliarder kroner i løbet af de seneste to år, en ekstra milliard kroner i den seneste økonomiaftale mellem regeringen og Danske Regioner, og 200 millioner kroner på satspuljen. Regeringen gør alt andet end at spare på sundhedsområdet, sagde Ellen Trane Nørby.

Magnus Heunicke understreger, at han ikke stiller spørgsmål ved, at der er kommet flere penge til sundhedsområdet.

- Udfordringen er bare, at det slet ikke er nok. Vi lever længere, og Region Sjælland er en region med ekstra mange ældre, der kommer oftere på sygehuset. Samtidig stiger medicinudgifterne, og behandlingerne bliver dyrere. Alene udgifterne til dyr sygehusmedicin og flere dyrere behandlinger sluger næsten hele det økonomiske løft. Der er slet ikke penge til, at antallet af patienter stiger. og det er flere sundhedsøkonomer enige i, siger folketingsmedlemmet.

Socialdemokratiet, SF og Enhedslisten opfordrer andre partier til at bakke om at kræve, at regeringen indkalder Folketingets partier til forhandling om at finde flere penge til sygehusene.

Fyringerne i Region Sjælland har ramt alle sygehuse, men er gået hårdest ud over sygehusene i Roskilde og Køge.

arrow Fyret diætist: Det rammer de svageste patienter
11. november 2018 kl. 08:00 Opdateret: kl. 09:32
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.