20. oktober 2021
Social og Ældre-minister Astrid Krag (S), der her ses tage en selfie med et medlem af seniorrådet i Køge under en udstilling for nylig, mener at der er for mange penge i ældreplejen, der ikke går til kerneopgaven. Foto: Katrine Wied.
Social og Ældre-minister Astrid Krag (S), der her ses tage en selfie med et medlem af seniorrådet i Køge under en udstilling for nylig, mener at der er for mange penge i ældreplejen, der ikke går til kerneopgaven. Foto: Katrine Wied.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Minister: Pengene skal bruges bedre i presset hjemmepleje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Minister: Pengene skal bruges bedre i presset hjemmepleje
Sjælland - 20. september 2021 kl. 06:43
Af Tomas Revsbech

Ældreplejen er presset. Men løsningen er ikke umiddelbart, at Folketinget sender flere penge ud til de trængte kommuner. I stedet skal pengene bruges bedre.

arrow Læs også: Se kort: 68 Kommuner har skåret i de ældres hjemmehjælp - se hvor

Sådan lyder kommentaren fra social- og ældreminister Astrid Krag til, at mange ældre i dag får mindre hjemmehjælp end for 10 år siden.

Ifølge ministeren er en del af forklaringen, at der i løbet af de sidste 10 år kommet flere ældre under borgerlige regeringer, uden at pengene er fulgt med. En anden forklaring er, at de ansatte bruger alt for meget tid på dokumentarion og stramme regler.

- Denne regering har de sidste tre år brugt flere penge pr. ældre end tidligere. Men hvis ikke pengene går de rigtige steder hen, fordi de ansatte skal krydse skemaer af og sidde bag en skærm i stedet for at bruge tiden på kerneopgaven, så er der noget galt, siger Astrid Krag.

Sidstnævnte er skyld i, at mange vælger ældreplejen fra, fordi det simpelthen ikke er attraktivt nok at arbejde der, mener ministeren.

Derfor skal der skæres ned på detailstyringen fra Christiansborg, og så skal ansvaret generelt flyttes væk fra skrivebordene og ud til de enkelte medarbejdere i hjemmeplejen.

Ministeren lancerede for et par dage siden et initiativ med selvstyrende teams efter hollandsk forbillede. Og den slags projekter skal der være mange flere af, mener Astrid Krag.

- Den hollandske model har sikret, at de ansatte har fået et godt arbejdsmiljø med lavt sygefravær. Og så har de ikke problemer med at rekruttere. Nu kører vi det herhjemme som forsøgsordning og så må man jo finde ud af lokalt, i hvor høj grad man vil følge den hollandske model eller finde sin egen version. Det, der fungerer godt i Korsør, fungerer ikke nødvendigvis på samme måde på Indre Nørrebro i København, siger Astrid Krag.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?