12. april 2021
Innovationsminister Sophie Løhde (V) og sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) var fredag på Holbæk Sygehus. Foto: Holbæk Sygehus.
Innovationsminister Sophie Løhde (V) og sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) var fredag på Holbæk Sygehus. Foto: Holbæk Sygehus.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Minister: Flere burde gøre som Holbæk Sygehus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Minister: Flere burde gøre som Holbæk Sygehus
Sjælland - 20. august 2017 kl. 15:30
Af Tine Fasmer

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) er imponeret over Medicinsk Fælles Ambulatorium på Holbæk Sygehus, som hun mener kan danne forbillede for fremtidens sundhedsvæsen

- Man har udviklet en model, som grundlæggende er langt bedre for patienterne, og de gør det med succes, roser sundhedsministeren.

Fredag gæstede hun og innovationsminister Sophie Løhde Holbæk Sygehus, og især Medicinsk Fælles Ambulatorium imponerer sundhedsministeren.

Her kommer patienter med flere lidelser - fx hjerte- og lungesygdomme, diabetes og nyresygdomme, og i stedet for at møde en speciallæge en dag, en sygeplejerske en anden dag og lægen fra et andet speciale en tredje dag, bliver alt klaret samme dag.

- Her kommer mennesker med flere sygdomme, hvis man kun fejler en ting, som skal det klares af egen læge. Og i løbet af det halvandet år ambulatoriet har eksisteret, har vi faktisk kunnet afslutte en tredjedel af vores diabetespatienter, så de fortsætter hos egen læge, fortæller Henrik Ancher Sørensen, ledende overlæge på Medicinsk Afdeling.

Holbæk Sygehus har syv ud af ni medicinske specialer, og ambulatoriet er også løsningen for mennesker, hvor lægerne har svært ved at stille diagnosen.

- Før har de rendt fra speciallæge til speciallæge til speciallæge, og det kunne der gå flere år med. Men vi skal ikke spilde patienternes tid på den måde, vi sætter flere speciallæger sammen og bliver ved til, vi finder ud af, hvad patienten fejler. Det tager i reglen nogle uger, siger Henrik Ancher Sørensen.

Ellen Trane Nørby ser gerne, at andre sygehus lærer af Holbæk Sygehus.

- Man kan tydeligt mærke medarbejdernes og ledelsens stolthed over at have udviklet noget, som virker. For mig er det (Medicinsk Fælles Ambulatorium, red.) en model for, hvordan man bør gøre det andre steder. Det har jeg også nævnt i forbindelse med diskussionen om udviklingen af det nære sundhedsvæsen. Samme dag under samme tag er til gavn for patienterne, siger ministeren.

Dette er en forkortet version af en artikel, der bringes i Sjællandske, DAGBLADET og Nordvestnyt lørdag den 19. august. Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?