18. oktober 2019
Ifølge Brian Mikkelsen vil det nye erhvervshus i Sorø sikre, at alle dele af regionens erhvervsliv får bedre muligheder for at udvikle sig. Billedet her stammer fra det nuværende Væksthus Sjælland. Foto: Jens Wollesen.
Ifølge Brian Mikkelsen vil det nye erhvervshus i Sorø sikre, at alle dele af regionens erhvervsliv får bedre muligheder for at udvikle sig. Billedet her stammer fra det nuværende Væksthus Sjælland. Foto: Jens Wollesen.
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Minister: Erhvervsfremme-reform gavner hele SJælland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Minister: Erhvervsfremme-reform gavner hele SJælland
Sjælland - 24. maj 2018 kl. 21:19
Af Tomas Revsbech
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En reform af erhvervsfremmesystemnet skal ikke bare skabe en mere enkel og effektiv erhvervsservice. Det skal også sikre, at alle dele af Region Sjællands erhvervsliv får del i væksten og opsvinget.

arrow Læs også: Her skal regeringens nye erhvervshuse ligge

Det siger erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) til sn.dk, efter VLAK-regeringen og Dansk Folkeparti i går eftermiddags gav håndslag på en reform af erhvervsfremmesystemet.

Reformen betyder et farvel til de fem regionale væksthuse, der blier erstattet af syv nye erhvervshuse samt fem underfilialer. To af erhvervshusene skal ligge i henholdsvis i Vordingborg og Sorø.

- De nye erhvervshuse bliver bredere kompetencecentre end de nuværende væksthuse, der kun fokuserer på vækstvirksomheder. At vi lægger to huse i region Sjælland skyldes, at vi kan se, at det halter for erhvervslivet nogle steder. Vi skal have hele Sjælland med, siger Brian Mikkelsen til sn.dk.

Erhvervshuset i Vordingborg rykker ind, hvor det nuværende væksthus ligger. Det skal ifølge ministeren dække det sydlige Sjælland samt Lolland-Falster. Det nye erhvervshus i Sorø skal dække Vestsjælland og Nordvestsjælland. De nøjagtige grænser er endnu ikke fastlagt. Også København får et erhvervshus, som får en filial i Hillerød.

Regeringens udspil til reformen, der altså nu har flertal med Dansk Folkeparti, hat fået hug fra landets regioner og lokale erhvervscentre, der frygter centralisering og et farvel til nærheden i erhvervsservicen.

Det er Brian Mikkelsen ikke enig i.

- Der vil stadig være erhvervsservice ude i kommunerne. Samtidig bliver de nye erhvervshuse specialister inden for et bredere felt, eksempelvis eksport, digitalisering, effektivisering af drift og udvikling af forretningsplaner. Jeg mener, der vil komme bedre service og større nærhed i systemet, end der er i dag, siger han.

arrow Regeringen placerer nyt Erhvervshus i Sorø
24. maj 2018 kl. 16:33 Opdateret: kl. 16:33
arrow Erhvervsstøtte-reform en »bombe« under erhvervsudvikling
24. maj 2018 kl. 13:44 Opdateret: kl. 13:44
arrow Erhvervslivet har sukket efter reform af erhvervsstøtte
23. maj 2018 kl. 11:49 Opdateret: kl. 11:50