20. oktober 2018
Klima-, forsynings- og energi-minister Lars Chr. Lilleholt (V) skal i gang med at evaluere bredbåndspuljen, inden et udspil til et nyt teleforlig kommer i 2018. Foto: Klima-,forsynings- og energi-ministeriet/Jeppe Bøje Nielsen
Klima-, forsynings- og energi-minister Lars Chr. Lilleholt (V) skal i gang med at evaluere bredbåndspuljen, inden et udspil til et nyt teleforlig kommer i 2018. Foto: Klima-,forsynings- og energi-ministeriet/Jeppe Bøje Nielsen
Foto: Jeppe Bøje Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Minister: Aftale om bedre bredbånd og mobildækning må vente til 2018

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Minister: Aftale om bedre bredbånd og mobildækning må vente til 2018
Sjælland - 15. december 2017 kl. 10:34
Af Tomas Revsbech
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Flere tusinde af danskere render formentlig stadig rundt med armene over hovedet, efter regeringen og Dansk Folkeparti tidligere på ugen uddelte 100 millioner kroner fra bredbåndspuljen. Men mange andre blev skuffede, og derfor er der brug for »yderligere tiltag«, der kan sikre fortsat udrulning af bredbånd og bedre mobildækning til især landdistrikterne.

Det fortæller energi-, forsynings- og klima-minister Lars Chr. Lilleholt (V) til Sjællandske.

- Der er brug for yderligere tiltag for at komme længere ud. De penge, vi kommer med fra det offentlige, skal kunne dække områder, hvor selskaberne aldrig vil komme ud. I de øvrige områder skal det stadig være teleselskaberne, der skal sikre udrulningen. Der skal vi skabe nogle rammer, der sikrer, at teleselskaberne fortsat vil gøre det, siger Lars. Chr. Lilleholt til avisen.

Han henviser til, at det nuværende teleforlig, der er fra 1999, skal revideres.

I telebranchen såvel som i dele af oppositionen har man længe efterspurgt et udspil fra ministeren, blandt andet her i avisen.

Det var egentlig ventet, at ministeren ville komme med et udspil i løbet af efteråret.

- Der kommer et udspil til et teleforlig i det nye år. Det er det, jeg kan sige om det. Jeg vil ikke lægge mig fast på en dato, konstaterer Lars Chr. Lilleholt.

I første omgang skal ministeren nu i gang med at evaluere bredbåndspuljen sammen med forligspartierne, som er de øvrige regeringspartier og Dansk Folkeparti, for at se, om der skal skrues på reglerne.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.