16. oktober 2021
Friluftsrådet er klar med 10 millioner kroner til projekter, der gennem fællesskaber i naturen kan øge trivslen hos udsatte. Foto: Lars Jørgensen
Friluftsrådet er klar med 10 millioner kroner til projekter, der gennem fællesskaber i naturen kan øge trivslen hos udsatte. Foto: Lars Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Millioner skal få udsatte ud i naturen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Millioner skal få udsatte ud i naturen
Sjælland - 18. juni 2021 kl. 07:15

Coronakrisen har ramt hårdt for især ensomme ældre og psykisk sårbare unge. Nu afsætter Friluftsrådet 10 millioner kroner af Udlodningsmidler til Friluftsliv til projekter, der kan øge udsatte gruppers trivsel gennem fællesskaber i naturen.

Corona-krisen har fået rigtig mange danskere til at søge ud i naturen. Og undersøgelser viser, at 9 ud af 10 vil fortsætte med at dyrke friluftsliv, selv om samfundet åbner igen.

Krisen har dog også betydet en række udfordringer for især udsatte og ensomme borgere. Mange ældre har oplevet mere ensomhed, flere sociale relationer er sat på stand-by, og særligt blandt unge har der været en stigende tendens til isolation og mentale udfordringer.

Friluftsliv kan rykke ved det billede. Særligt når det handler om at bekæmpe ensomhed, angst, stress og mental mistrivsel, har friluftsaktiviteter i foreninger og andre fællesskaber et potentiale for at forbedre livskvaliteten for de udsatte ældre og unge. Friluftsrådet har derfor afsat 10 millioner kroner af Udlodningsmidler til Friluftsliv til projekter, hvor civilsamfundsorganisationer bruger friluftsliv til at styrke udsatte gruppers trivsel gennem meningsfulde fællesskaber.

Der kan søges om tilskud på mellem 500.000 kroner og to millioner kroner. Ansøgningsfristen er 1. oktober 2021.

Rejser du til udlandet i år?