24. juli 2019
Køkkenchef Claus Henriksen (tv.) på restaurant Slotskøkkenet på Dragsholm Slot til Michelin-eksamen mandag. Sloettet restaurant fik sin første Michelin Stjerne i 2017. Foto: Per Christensen.
gallery icon

Se billedserie

Køkkenchef Claus Henriksen (tv.) på restaurant Slotskøkkenet på Dragsholm Slot til Michelin-eksamen mandag. Sloettet restaurant fik sin første Michelin Stjerne i 2017. Foto: Per Christensen.
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Michelin stjerner uddeles mandag: Kokke krydser fingre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Michelin stjerner uddeles mandag: Kokke krydser fingre
Sjælland - 15. februar 2019 kl. 15:27
Af Tomas Revsbech
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der krydses fingre blandt både kokke, tjenere og ejerne af en lang række af landets restauranter i disse dage.

arrow Læs også: Rygterne svirrer om kendt restaurant

På mandag uddeler Michelin Guiden nemlig årets Michelin-stjerner i Aarhus. Og her er der ikke bare meget på spil for de restauranter, der håber at blive ophøjet til en stjerne og komme med i den eftertragtede guide. Det gæler også de 26 restauranter, der allerede har mindst én stjerne. Blandt dem Dragsholm slot i Odsherred, Søllerød Kro ved Holte og Hotel Frederiksminde i Præstø.

- Det ville selvfølgelig være helt fantastisk, hvis vi fik lov til at beholde den stjerne, vi allerede har, siger Claus Henriksen, køkkenchef på Dragsholm Slot.

- Det at have en stjerne betyder en vis stolthed for os og for vores lokale legekammerater, vi samarbejder med om at sikre, at vi kan servere gode, lokale råvarer for vores gæster. Derudover er der selvfølgelig det øgede fokus vi har fået fra både ind- og udland, efter vi har fået stjerne, siger han.

Hverken Claus Henriksen eller køkkenchef Jonas Mikkelsen fra Hotel Frederiksminde tør spå om, hvordan det går på mandag.

Det, selv om begge har modtaget en invitation til uddelingen, der for første gang foregår uden for hovedstaden, nemlig i Musikhuset Aarhus.

Omvendt er der dog heller ingen af de to restauranter, der umiddelbart tør drømme om at få tildelt to stjerner. Springet fra 1 til 2 stjerner er ganske enkelt for stort, forklarer Jonas Mikkelsen:

- Det kræver bare meget mere. Men jeg tror ikke, det er umuligt, hvis vi går 100 procent efter det, siger han.

Stjerne smitter af
Det er ikke kun restauranterne selv, der ser frem til mandag. Hos de turistorganisationerne vil man heppe med.

- Vi arbejder utroligt meget med at synliggøre de gastronomiske kvaliteter i Sydsjælland, og en Michelin stjerne er bare en vigtig magnet for en særlig gruppe af madglade turister, siger Mike Olesen, marketingchef hos VisitSydsjælland-Møn, i en pressemeddelelse.

En analyse fra VisitDenmark har vist, at 28 procent af udenlandske turister peger på god mad og madoplevelser som årsag til at vælge Danmark som rejsemål.

Udenlandske gastroturister bruger i gennemsnit 1.450 kroner om dagen, mens den gennemsnitlige udenlandske turist bruger 950 kroner om dagen.

På grund af ferie er det ikke lykkedes at få en kommentar fra Søllerød Kros indehaver Michael Jordan om prisuddelingen mandag.

I alt 26 danske restauranter har én eller flere Michelin Stjerner.

arrow Tre sjællandske restauranter beholder Michelin-stjerne
19. februar 2019 kl. 00:25 Opdateret: kl. 20:19
arrow Noma-direktør er stolt over to genvundne michelinstjerner
18. februar 2019 kl. 22:39 Opdateret: kl. 22:40