25. august 2019
Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Michelin-stjerner skyder omsætningen på himmelflugt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Michelin-stjerner skyder omsætningen på himmelflugt
Sjælland - 18. februar 2019 kl. 19:00
Af Tine Fasmer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En eller flere Michelin-stjerner er mere end en flot anerkendelse af en restaurants høje kvalitet og gode håndværk. Det kan mærkes direkte i omsætningen, fortæller Horesta.

arrow Læs også: Drømmer om endnu flere stjerner

Restaurantsbranchens forening har lavet en undersøgelse, der viser, at nye stjernebestrøede danske restauranter typisk øger omsætningen med 25 procent første år efter, at den eftertragtede franske stjerne er uddelt.

Men ifølge Horesta bruger Michelin-restauranterne den ekstra indtjening til at øge antallet af medarbejdere, udvikle forretningen og investere i virksomheden.

Den typiske gæst på en Michelin-restaurant bruger cirka 1600 kroner plus moms, og vi er villige til at lægge cirka 25 procent mere for at spise på en københavnsk stjerne-restaurant end en af provinsens Michelin-restauranter - fx Søllerød Kro, Hotel Frederikminde i Præstø og Dragsholm Slot i Odsherred - med lidt mindre pebrede priser.

Siden 2012 er vi i det hele taget blevet flittigere til at gå ud at spise, frem til udgangen af 2017 er antallet af restaurantbesøg steget 21 procent.

arrow Tre sjællandske restauranter beholder Michelin-stjerne
19. februar 2019 kl. 00:25 Opdateret: kl. 20:19