18. november 2019
Andreas und Alexander Zeilinger
Foto: Andreas Und Alexander Zeilinger / Panthermedia / Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Medier vinder sejr: Ulovlig nyhedstjeneste blokeres

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Medier vinder sejr: Ulovlig nyhedstjeneste blokeres
Sjælland - 18. juni 2019 kl. 16:05
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

ophavsret: For første gang i Danmark bliver en internettjenste, der ulovligt kopierer artikler og billeder fra danske nyhedsmedier på nettet, blokeret af danske internetudbydere.

Sagen er afgjort af Retten på Frederiksberg, der mandag påbød, at adgangen til internettjenesten bliver blokeret. Internettjenesten er registreret i Panama, og den har hentet kopier af artikler og billeder fra danske mediers hjemmesider, hvorefter de er blevet gjort tilgængelige på tjenestens egen hjemmeside. Den 12. april 2019 var der for eksempel 141.836 kopier af danske nyhedsmediers artikler. Samtidig har internettjenesten tjent penge på annoncer, der er vist i forbindelse med nyhederne.

Nyhedstjenesten har nydt popularitet blandt brugere i Danmark, der i første kvartal havde 31.587 månedlige besøg fra danske IP-adresser.

Det er sammenslutningen RettighedsAlliancen og Danske Medier, der har bragt sagen til retten, og afgørelsen betragtes som en stor, journalistisk ophavsretlig sejr.

- Det er dyrt at producere troværdig, oplysende og uafhængig journalistik, og der er derfor stort behov for at stoppe den ulovlige udnyttelse af mediernes indhold, som undergraver mediernes økonomi og dermed muligheden for en fortsat nyhedsproduktion. Derfor er vi i Danske Medier meget tilfredse med rettens kendelse, siger chefjurist i Danske Medier, Holger Rosendal.