26. juni 2019
Ørsteds en million elnet-kunder i KØbenhavn, Nordsjælland og i Roskilde-området kan meget vel ende mat blive opkøbt af den sjællandske »lillebror« Seas-NVE, der har hovedsæde i Svinninge og teknisk hovedkvarter i Haslev. Pressefoto: Radius.
Ørsteds en million elnet-kunder i KØbenhavn, Nordsjælland og i Roskilde-området kan meget vel ende mat blive opkøbt af den sjællandske »lillebror« Seas-NVE, der har hovedsæde i Svinninge og teknisk hovedkvarter i Haslev. Pressefoto: Radius.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Medier: Uro kan sende Ørsted-kunder i armene på sjællandsk energiselskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Medier: Uro kan sende Ørsted-kunder i armene på sjællandsk energiselskab
Sjælland - 15. januar 2019 kl. 10:56
Af Tomas Revsbech
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ørsteds en million elnet-kunder i Roskilde-området, Nordsjælland og København kan meget vel ende i hænderne på det andelsejede, sjællandske energi-selskab Seas-NVE.

arrow Læs også: De stiller op på Stevns

Trods det aflyste salg på grund af politisk ballade, vil Ørsted »fortsætte sin afdækning af exit-muligheder«, skriver selskabet i en fondsbørsmeddelelse.

En af de mest oplagte udveje er ifølge både Jyllands-Posten og Børsen, at nabo-selskabet, der er ejet af 380.000 andelshavere og elnet-kunder i Vest- og Syd-sjælland, Møn og Lolland-Falster overtager.

Både S og SF, der er en del af energi-forligskredsen, kræver nemlig, at over 50 procent af aktierne i Radius forbliver på statens hænder, eller at selskabet sælges til et forbrugerejet selskab.

Det giver god mening, siger energiforsker og professor ved Aalborg Universitet, Brian Vad Mathiesen.

- Det der gør det opportunt gør, at man sælger til Seas-NVE er, at selskabet rent bogstaveligt ligger lige ved siden af Radius. Det giver mere mening, end at man eksempelvis sælger til et af de andelsejede, jyske energiselskaber, siger han til Sn.dk.

Skulle det ende med, at Seas-NVE eller andre andelsejede elnet-selskaber kommer til at overtage Radius, bør de dog gøre sig en ting klart:

- Seas-NVE og deres ejerkreds skal da gøre sig klart, at hvis man reelt vil være et reelt forbrugerejet selskab for de borgere, der er tilsluttet Radius elnet, så vil det ændre magtbalancen i selskabet i forhold til i dag, pga. Radius størrelse, siger Aalborg-professoren.

Prisen på Radius skulle indbringe Ørsted et sted mellem 15 og 20 milliarder kroner.

Hverken Seas-NVE's bestyrelsesformand Jens Stenbæk eller selskabets topdirektør Jesper Hjulmand ønsker at udtale sig om sagen.

arrow Otte kandidater til fire pladser
04. februar 2019 kl. 13:53 Opdateret: kl. 12:50
arrow Valg i Seas-NVE: Sådan foregår valget
02. februar 2019 kl. 14:13 Opdateret: kl. 08:18
arrow 38årig stiller op til »støvet« andels-demokrati
02. februar 2019 kl. 11:46 Opdateret: kl. 08:19