19. maj 2021
Dokumenter fra serien Matador sættes nu til salg. På billedet ses forfatteren bag serien Lise Nørgaard.
gallery icon

Se billedserie

Dokumenter fra serien Matador sættes nu til salg. På billedet ses forfatteren bag serien Lise Nørgaard.
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sjælden mulighed: Matador-dokumenter på auktion

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sjælden mulighed: Matador-dokumenter på auktion
Sjælland - 20. april 2021 kl. 00:30

Det er nu muligt at få fingre i tre dokumenter fra tv-serien Matador.

- Det hører til sjældenhederne, at vi sætter rekvisitter fra film- og tv-verdenen på auktion, og vi er derfor glade for at kunne præsentere de tre klenodier fra Matador, siger Peter Broe, vurderingssagkyndig i antikviteter hos Bruun Rasmussen.

De tre udbudte emner vil formentlig få Matador-fans til at mindes og glædes over nogle af seriens ikoniske karakterer og scener. Et af dokumenterne, man kan byde med på, er en invitation til et socialistisk møde med indledningen: "Kammerater! Nu er Tiden inde til, med fornyede Kræfter, at gøre et stykke Arbejde, for den Socialistiske Idé, til at ruste os til Kamp, mod Udbytterne og Kapitalisterne (...)".

Det andet dokument er et stykke brevpapir med logo for "Omegnsbanken", der drives af brødrene Kristen og Mads Andersen-Skjern, og som er konkurrent til den veletablerede Korsbæk Bank.

Det tredje udbudte dokument viser sig i scenen, hvor Elisabeth Friis og Kristen Andersen-Skjern møder hinanden for første gang til en koncert og indleder deres komplicerede forhold med et grineflip. Dokumentet er et program fra koncerten, der afholdes i Korsbæk Musikforening, og som kan ses i seriens fjerde afsnit "Skyggetanten".

Auktionen foregår online, og man kan byde med allerede nu på bruun-rasmussen.dk indtil den 26. april.

Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?