26. januar 2021
Ældre borgere, der bor i eget hjem, skulle have haft tilbud om vaccination nu, men brevet er ikke blevet sendt.
Ældre borgere, der bor i eget hjem, skulle have haft tilbud om vaccination nu, men brevet er ikke blevet sendt.
Foto: onephoto - stock.adobe.com
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mangler brev: Ældre borgere i Solrød, Greve og Køge fik ingen vaccine-tilbud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mangler brev: Ældre borgere i Solrød, Greve og Køge fik ingen vaccine-tilbud
Opdateret 05. januar 2021 kl. 18:27
Sjælland - 05. januar 2021 kl. 13:59
Af Tine Fasmer

Landet over har de ældre over 85 år, som skulle have været inviteret til vaccination mod Covid-19 i dag og de kommende dage, ikke fået det vigtige brev.

arrow Læs også: 800 ældre med plejebehov får de næste vacciner

Det skyldes ifølge formand for Region Midtjylland Anders Künau (S) en fejl hos Statens Serum Institut, har han udtalt til Aarhus Stiftstidende.

I Region Sjælland er det i første omgang ældre i Greve, Solrød og Køge Kommuner, som er gået glip af indkaldelsen til vaccination.

De tre østsjællandske kommuner er udvalgt, fordi de er regionens mest smitteplagede kommuner.

Borgmester: Det er brandærgerligt

Niels Hörup (V), borgmester i Solrød og formand for KKR-samarbejdet mellem de 17 kommuner i Region Sjælland, ærgrer sig:

- Det er noget skidt. Selvfølgelig er det menneskeligt at fejle, og alle har fokus på at få styr på pandemien. Men det er brandærgerligt. Udrulningen af vaccinationsprogrammet og fokus på de mest sårbare borgere er det, der skal til for at få begrænset smitten, siger Niels Hörup.

Ingen spildte vacciner

Regionsrådsformand Heino Knudsen (S) understreger, at ingen af vaccinerne er gået til spilde:

- Det har jeg været bekymret for og har fået svar på, at det er ikke tilfældet. Det er en rigtig ærgerlig fejl, der er sket fra centralt hold, men det vigtigste er, at nu bliver folk indkaldt, siger Heino Knudsen.

Indkaldes i E-boks

Direktør for Det nære Sundhedsvæsen i Region Sjælland, Trine Holgersen oplyser, at de første prioriterede borgere i eget hjem er ældre over 85 år, som får hjemmepleje og praktisk hjælp.

Indkaldelsen skulle have været kommet i E-boks, men en del i den ældre aldersgruppe er netop fritaget for at få elektroniske breve.
- Kommunernes ansatte er særligt opmærksom på, at borgerne enten får brev i E-boks eller får tilsendt et brev, siger Niels Hörup.

Regionen er færdig med at vaccinere frontpersonalet på sygehusene, i gang med at vaccinere ambulance-folk og praktiserende læger og på fredag ventes de sidste beboere på plejecentrene at være vaccineret, pånær enkelte steder med udbredt smitte. Også mange ansatte på plejecentre har fået vaccinen.

Klar til vaccination flere steder

Onsdag åbner regionen et vaccinationscenter i Næstved efter protester fra både Næstved og Faxe Kommuner, hvor borgerne stod til at få meget langt til nærmeste vaccination.
- Vi er klar med vaccinationscentre i Roskilde, Slagelse, Nykøbing Falster og nu også Næstved. Men vi har endnu ikke åbnet i Holbæk, det er jeg meget optaget af, kommer til at ske snarest, siger Heino Knudsen.

Regionsrådsformanden understreger, at det høje antal indlagte med Covid-19 presser regionens sygehuse.

- Vi er på nippet til at skulle udskrive patienter til Filadelfia, og vi trækker også på det gode samarbejde med kommunerne. Situationen er alvorlig, og derfor hilser jeg også de nye restriktioner velkommen, siger Heino Knudsen.

Tirsdag var 164 indlagte med Covid-19 i Region Sjælland, mandag toppede antallet med 181.

arrow Nogle plejecenterbeboere vælger corona-vaccinen fra
30. december 2020 kl. 12:30 Opdateret: kl. 15:47
Aftalepartier holder fast i, at biler skal kunne konfiskeres ved farlig kørsel - uanset om føreren ejer bilen. Er det en god idé?