19. februar 2020
Skal formanden for Venstre stadig hedde Lars Løkke Rasmussen, er Kristian Jensen den rigtige næstformand, og bør de begge afløses? De spørgsmål tumler partiet med - også i Region Sjælland. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Skal formanden for Venstre stadig hedde Lars Løkke Rasmussen, er Kristian Jensen den rigtige næstformand, og bør de begge afløses? De spørgsmål tumler partiet med - også i Region Sjælland. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Foto: Søren Nielsen/Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scan
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokale venstrefolk gør Løkke og Jensen-striden op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokale venstrefolk gør Løkke og Jensen-striden op
Sjælland - 23. august 2019 kl. 10:38
Af Tine Fasmer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Onsdag den 28. august mødes Venstre i Region Sjælland med striden mellem Løkke og Jensen på dagsordnen, så de kan få drøftet partiets situation inden Venstres forretningsudvalgs- og hovedbestyrelsesmøde i Vejle 30.-31. august.

- Det er et møde, der har været planlagt siden foråret. Vi mødes fast inden hovedbestyrelsesmøderne, og der er også andre emner, men det er klart, at vi også kommer til at tale om formand og næstformand, siger regionsbestyrelsesformand Elo Jensen, Ringsted, der også er medlem af Venstres forretningsudvalg, som mødes fredag.

Elo Jensen var i 2014 blandt dem, der talte for, at Kristian Jensen burde indtage formandsposten i kølvandet på Lars Løkke Rasmussens bilagssag om indkøb af skjorter, habitter og underbukser til 152.000 kroner på Venstres regning.

Sådan gik det som bekendt ikke. Men i dag er Elo Jensen foreløbig fåmælt om hans holdning til udviklingen i den ledelse, som blev afklaret dengang i en kælder i Odense Kongrescenter.

Til gengæld har andre venstrefolk i Region Sjælland taget bladet fra munden, nemlig Bent Jørgensen, byrådsmedlem for Venstre i Roskilde Kommune, og Kåre Ghisler Fuglsbjerg, næstformand for Venstre Roskilde Midt.

Tirsdag gav de i en kronik i Jyllands-Posten udtryk for, at begge kamphaner bør erstattes af en ledelse med nuværende politisk ordfører Jakob Ellemann-Jensen som formand og formand for Danske Regioner Stephanie Lose på næstformandsposten.

- Det er nok nu. Tiden er inde for Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen til at sætte Venstre og det liberale Danmark højere end deres egne personlige ambitioner, skrev de to venstrefolk fra Roskilde.