19. januar 2020
Flere med bopæl i Region Sjælland har i år været interesserede i lokale uddannelser. Foto: Kenn Thomsen
Flere med bopæl i Region Sjælland har i år været interesserede i lokale uddannelser. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokale uddannelser hitter hos Sjællands unge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokale uddannelser hitter hos Sjællands unge
Sjælland - 09. august 2019 kl. 11:02
Af Tomas Revsbech
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Flere unge sjællænderne har fået øjnene op for videregående uddannelser i Holbæk, Næstved, Slagelse, Vordingborg og de øvrige købsstæder uden for København.

Tidligere på sommeren kunne professionshøjskolen Absalon offentliggøre, at andelen af optagne studerende med bopæl i Region Sjælland over de sidste fem år er vokset fra 65 til 72 procent. Nu viser nye tal fra Zealand, der udbyder korte, videregående uddannelser af 2 til 3,5 års varighed i Slagelse, Næstved, Nykøbing F, Holbæk, Roskilde og Køge, at også de optager flere unge med bopæl i regionen.

- Sjællands virksomheder mangler arbejdskraft. Så det er rigtig dejligt for os, men også for erhvervslivet, at stadig flere af regionens unge vil studere hos os.

- Men i det hele taget er det glædeligt, at flere unge generelt set vil læse hos os. For de unge, vi får fra Københavnsområdet, får vi også nogen gange i praktik hos virksomhederne herude, og det kan bane vejen for, at de ender med at få job herude, siger Ulla Skaarup, rektor på Zealand - Sjællands erhvervsakademi.

Sidste år udgjorde unge med bopæl i Region Sjælland 57 procent af de optagne på Zealand. I år er andelen vokset til 63 procent. Og det vel at mærke i et år, hvor det samlede optag er vokset en smule.

Færre på RUC
På Roskilde Universitet (RUC) har man ikke oplevet samme vækst i andelen af sjællandske unge de sidste par år. Faktisk er andelen faldet siden 2016.

Ifølge RUC's vicedirektør for Uddannelse og Studerende, Maria Volf Lindhardt, er det dog ikke noget, RUC skeler så meget til.

- Vores indsats fokuserer mere på, at få de unges hoveder drejet, så de kigger ud på Sjælland, når de skal vælge karriere. Det gør vi gennem vores karrierevejledning, ligesom vi har øget vores samarbejder med virksomheder i regionen. Det gælder både samarbejder om studie-projekter og specialer såvel som at få virksomhedsfolk ind og undervise vores studerende, siger hun.

sj@sn.dk

Så mange har de videregående uddannelser i Region Sjælland optaget i år. I parentes andelen af optagne med bopæl i regionen:

Professionshøjskolen Absalon: 2672 (72 pct.)

Zealand - Sjællands Erhvervsakademi: 1352 (63 pct.)

Roskilde Universitet: 1812 (18 pct.)