18. januar 2020
Dansk Folkepartis administrationschef Jeanie Nørhave er trukket ind i sag om svindel med EU-midler. Foto: Per Christensen
Dansk Folkepartis administrationschef Jeanie Nørhave er trukket ind i sag om svindel med EU-midler. Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokal formand for Dansk Folkeparti trukket ind i sag om misbrug af EU-midler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokal formand for Dansk Folkeparti trukket ind i sag om misbrug af EU-midler
Sjælland - 05. december 2019 kl. 13:13
Af Marianne Due og Jakob Fønss
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Formanden for Dansk Folkeparti i Ringsted, 61-årige Jeanie Nørhave, blev onsdag trukket ind i sagen om misbrug af EU-midler.

Jeanie Nørhave, der arbejder som administrationschef for Dansk folkeparti, underskrev sig angiveligt som hotelansat, da partiet tilbage i 2014 og 2015 brugte 200.000 EU-kroner på to årlige sommergruppemøder. Det skrev Ekstra Bladet onsdag.

arrow Læs også: Avis: DF-ansat udgav sig som hotelchef i sag om EU-penge

Jeanie Nørhave er født 29. oktober 1958 i København og boede de første to år i Saxogade på Vesterbro. Derefter flyttede hun til Hvidovre og i 1972 til Haslev, inden hun i 1985 flyttede til Benløse ved Ringsted, hvor hun bor sammen med sin mand Per Nørhave, der er medlem af byrådet i Ringsted og regionsrådet i Region Sjælland.

Parret har tre voksne børn, to bonusbørn, syv børnebørn og fem bonusbørnebørn. Sønnen Daniel er i øvrigt også byrådsmedlem i Ringsted Kommune, valgt i 2009 som landets yngste.

30 år i politiet

Jeanie Nørhave har blandt andet arbejdet 30 år i politiet, hvorfra hun har en administrativ uddannelse fra rigspolitichefens personaleafdeling. Under sin ansættelse i politiet har hun taget samtlige leder- og pædagogiske uddannelser, ligesom hun har fuldendt regnskabs- og revisionskurser tillige med diplomuddannelser i jura, statistik og økonomi, personligheds- og organisationspsykologi.

Derudover er hun også uddannet coach.

Siden 2006 har Jeanie Nørhave arbejdet i Dansk Folkepartis sekretariat, hvor hun i dag er administrationschef.

EU's antisvindelenhed, Olaf, overdrog i oktober i år sagen om Meld til Bagmandspolitiet, som skal afgøre, om der skal rejses en straffesag mod DF-medlemmer for misbrug af EU-midler.

Dansk Folkeparti har for længe siden besluttet at tilbagebetale over to millioner kroner på grund af sagen.

Jeanie Nørhave meddeler til sn.dk, at hun pt. ikke har nogle kommentarer.