6. august 2020
Dansk Folkepartis administrationschef Jeanie Nørhave er trukket ind i sag om svindel med EU-midler. Foto: Per Christensen
Dansk Folkepartis administrationschef Jeanie Nørhave er trukket ind i sag om svindel med EU-midler. Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokal formand for Dansk Folkeparti trukket ind i sag om misbrug af EU-midler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokal formand for Dansk Folkeparti trukket ind i sag om misbrug af EU-midler
Sjælland - 05. december 2019 kl. 13:13
Af Marianne Due og Jakob Fønss
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Formanden for Dansk Folkeparti i Ringsted, 61-årige Jeanie Nørhave, blev onsdag trukket ind i sagen om misbrug af EU-midler.

Jeanie Nørhave, der arbejder som administrationschef for Dansk folkeparti, underskrev sig angiveligt som hotelansat, da partiet tilbage i 2014 og 2015 brugte 200.000 EU-kroner på to årlige sommergruppemøder. Det skrev Ekstra Bladet onsdag.

arrow Læs også: Avis: DF-ansat udgav sig som hotelchef i sag om EU-penge

Jeanie Nørhave er født 29. oktober 1958 i København og boede de første to år i Saxogade på Vesterbro. Derefter flyttede hun til Hvidovre og i 1972 til Haslev, inden hun i 1985 flyttede til Benløse ved Ringsted, hvor hun bor sammen med sin mand Per Nørhave, der er medlem af byrådet i Ringsted og regionsrådet i Region Sjælland.

Parret har tre voksne børn, to bonusbørn, syv børnebørn og fem bonusbørnebørn. Sønnen Daniel er i øvrigt også byrådsmedlem i Ringsted Kommune, valgt i 2009 som landets yngste.

30 år i politiet

Jeanie Nørhave har blandt andet arbejdet 30 år i politiet, hvorfra hun har en administrativ uddannelse fra rigspolitichefens personaleafdeling. Under sin ansættelse i politiet har hun taget samtlige leder- og pædagogiske uddannelser, ligesom hun har fuldendt regnskabs- og revisionskurser tillige med diplomuddannelser i jura, statistik og økonomi, personligheds- og organisationspsykologi.

Derudover er hun også uddannet coach.

Siden 2006 har Jeanie Nørhave arbejdet i Dansk Folkepartis sekretariat, hvor hun i dag er administrationschef.

EU's antisvindelenhed, Olaf, overdrog i oktober i år sagen om Meld til Bagmandspolitiet, som skal afgøre, om der skal rejses en straffesag mod DF-medlemmer for misbrug af EU-midler.

Dansk Folkeparti har for længe siden besluttet at tilbagebetale over to millioner kroner på grund af sagen.

Jeanie Nørhave meddeler til sn.dk, at hun pt. ikke har nogle kommentarer.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?