20. januar 2021
Elo Jensen (i hvid skjorte) ses her ved optælling af stemmer ved folketingsvalget i 2019. Han forventer ikke, at Løkkes exit får ret mange til at forlade Venstre.
Elo Jensen (i hvid skjorte) ses her ved optælling af stemmer ved folketingsvalget i 2019. Han forventer ikke, at Løkkes exit får ret mange til at forlade Venstre.
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Løkke-exit: Det er rart med en afklaring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Løkke-exit: Det er rart med en afklaring
Opdateret 04. januar 2021 kl. 10:53
Sjælland - 04. januar 2021 kl. 10:09
Af Tomas Revsbech

Venstres regionsformand i Sjællands Storkreds tvivler på, at særligt mange venstrefolk vil gå med ind i et eventuelt nyt Løkke-parti.

arrow Læs også: Borgmester om Løkke-exit: Har mistet en markant profil

Og Elo Jensen, der også er medlem af Venstres forretningsudvalg og hovedbestyrelse, er egentlig ikke overrasket over Løkkes exit.

- Det er selvfølgelig mærkeligt, fordi han har været i partiet i så mange år og partiets formand i 10 år. Man tænker, at han er venstremand, til han ikke kan stå på benene mere. Men med de udmeldinger efter han udgav sin bog sidste år, så er det måske ikke så overraskende. Men med de udmeldinger, han er kommet med, er det måske det bedste for både ham og partiet. Mend et er da underligt, siger Elo Jensen.

#Er du nervøs på partiets vegne over Lars Løkkes exit? Eksempelvis i forhold til at tage stemmer ved valget, eller andre skal melde sig ud?

- Nej. Med de udmeldinger, der har været, har der svævet en usikkerhed om, hvornår han eventuelt meldte sig ud. Det er rart med en afklaring. Samtidig vil jeg sige, at det er et meget, meget stort arbejde at starte et nyt parti op.

- Lars taler meget om, at han fik 40.000 personlige stemmer ved valget. Det er rigtigt. Men han var jo også opstillet for partiet Venstre, og mange af de stemmer, han har fået, har jo lige så meget, været stemmer på partiet, eller partiformanden. Så nogle vil måske følge ham, men det er langtfra alle, siger Elo Jensen.

Lars glemte de politiske spilleregler

Venstres miljøordfører Jacob Jensen mener, det nok er bedste for både Lars Løkke og Venstre, at den tidligere formand har meldt sig ud.

- Man siger om en tidligere formand, at han eller hun skal ses og ikke høres. Og det har været svært for Lars.
- Lars ved efter 40 år i politik, at det er sådan tingene fungerer.
Han sagde selv engang, at nøglerne til statsministeriet, det er nogle, man har til låns. Men det gælder også, de når man er partiformand, siger Jacob Jensen.

En anden ting, Jacob Jensen, hæfter sig ved er, at det er partiet Venstre, med hele dets organisation og dets medlemmer, der har skabt mulighederne for Lars Løkke Rasmussens politiske karriere. Ikke omvendt. Men, tilføjer Jacob Jensen, så har han stadig kæmpe respekt for Lars Løkke Rasmussens politiske liv og resultater:

- Han er en af de største politiske begavelser i vores tid. Det er ham, der er fadder til kræftpakkerne og de patientrettigheder, vi har i dag.

- Det er også ham, der tog opgøret med efterlønnen. Sidstnævnte har jo været med til at sikre, at Danmark i dag står et godt sted økonomisk midt den her verdensomspændende corona-krise.

arrow Trist lokalformand: Vi har mistet noget af Venstres dna
04. januar 2021 kl. 11:44 Opdateret: kl. 11:45
arrow V-ordfører efter Løkke-exit: Jeg synes ikke partiet er splittet
03. januar 2021 kl. 16:16 Opdateret: kl. 16:18
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?