23. oktober 2021
Lars Løkke præsenterede onsdag regeringens udspil til en sundhedsreform. Foto: Scanpix.
Lars Løkke præsenterede onsdag regeringens udspil til en sundhedsreform. Foto: Scanpix.
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Løkke: Derfor er reform nødvendig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Løkke: Derfor er reform nødvendig
Sjælland - 16. januar 2019 kl. 11:36
Af Tomas Revsbech

Der er brug for større nærhed, bedre sammenhæng og ens behandling, når borgere bliver til patienter i sundhedsvæsnet.

arrow Læs også: Regering om sundhedsudspil: Der kommer ikke flere politikere

Det kræver på en gang at sundhedsvæsnet bliver mere lokalt og samtidig mere nationalt. Og derfor giver det ingen mening at bevare folkevalgte regionsråd, som vi har det i dag.

Sådan lød det fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), da han onsdag formiddag præsenterede regeringens udspil til en sundhedsreform.

- Regionerne handlede om at få det specialiserede sygehusvæsen til at fungere bedre. Den opgave har de løst. Men fremtidens udfordring er en anden, sagde statsministeren blandt andet på pressemødet med henvisning til, at regeringen i stort omfang vil nedlægge landets fem regioner og erstatte dem med 21 sundhedsfællesskaber.

De nye sundhedsfællesskaber skal sikre, at sundhedsvæsnet er gearet til, at der bliver langt flere ældre i fremtiden og langt flere kronisk syge. Samtidig er der allerede i dag alt for mange patienter, der ender som kastebolde eller falder ned mellem de regionale sygehuse, deres praktiserende læge og sundhedsvæsnet i deres egen kommune. Samtidig er der for stor forskel på hvor god behandlingen er i de fem regioner, mener statsministeren.

Der skal sundhedsvæsnet på en gang gøres mere lokalt i forhold til de konkrete behandlinger af især kronisk syge patienter og ældre, og samtidig mere nationalt, hvor man skal sikre at blandt andet kræftpatienter får samme behandling over hele landet.

- Der er for stor forskel i kræftbehandlingen i dag. Da det for nylig kom frem, at der var de her forskelle, sagde Socialdemokraterne at det var sundhedsministerens ansvar. Og det er jeg enig i, lød statsministerens argument for, at de folkevalgte regioner skal nedlægges.

Lars Løkke Rasmussen understregede, at målet med reformen ikke er at revolutionere sundhedsvæsnet, men at udvikle det.

- Der er ikke tale om sådan en fingerklips-reform. Der er tale om en udvikling af sundhedsvæsnet, sagde Lars Løkke Rasmussen, der også både beroligede og roste sundhedspersonalet på landets sygehuse.

- Langt de fleste ansætte i sundhedsvæsnet vil ikke blive berørt af reformen. Tværtimod. I vil få flere kolleger i fremtiden, sagde statsministeren med henvisning til, at regeringen med udspillet blandt andet vil øge antallet af studerende på både læge- og sygeplejerske-studierne.

arrow Minister om sundhedskritik: Politikeres penge går til patienter
17. januar 2019 kl. 08:20 Opdateret: kl. 08:22
arrow Patientforeninger har spørgsmål efter sundhedsudspil
17. januar 2019 kl. 04:30 Opdateret: kl. 04:32
arrow Regeringens sundhedsreform deler vandene
16. januar 2019 kl. 20:00 Opdateret: kl. 16:50
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?