18. januar 2020
En sommer med mere normalt dansk vejr har givet kystlivredderne mindre at lave end i 2018, hvor folk valfartede til stranden. Foto: Jørgen C. Jørgensen.
En sommer med mere normalt dansk vejr har givet kystlivredderne mindre at lave end i 2018, hvor folk valfartede til stranden. Foto: Jørgen C. Jørgensen.
Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Livreddere fik mindre hæsblæsende sommer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Livreddere fik mindre hæsblæsende sommer
Sjælland - 22. august 2019 kl. 15:46
Af Tine Fasmer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

TrygFondens kystlivreddere melder om en sæson præget af en mere normal dansk sommer end den langvarige hedebølge sidste år.

- Generelt har det været en rigtig god sæson med mange solskinsdage og gæster på strandene. Den sidste halvanden uge har dog været stille og rolig, og vi har tydeligt kunne mærke, at hverdagen med skole og arbejde er vendt tilbage for de fleste. Der har været færre besøgende på strandene, og de har været der i kortere tid, udtaler Michael Iwersen, uddannelsesleder i TrygFonden Kystlivredning.

De foreløbige tal viser, at livredderne i løbet af sommeren har gennemført 58.580 indsatser, hvoraf personer vurderes at have været i livsfare i 12 af tilfældene. Den ene aktion med livsfare fandt sted ved Gudmindrup Strand i Odsherred, en anden ved Hundige Strand, og ud over det har der været ni tilfælde i Jylland og en på Bellevue ved Klampenborg.

Til sammenligning havde livredderne 88.355 indsatser sidste år, hvoraf 52 var såkaldte røde aktioner, hvor en eller flere personer var i livsfare. Året før, i 2017, som kun bød på meget få gode badedage, gennemførte livredderne 51.763 indsatser, hvoraf 13 var aktioner, hvor personer var i livsfare.

- Sommeren i år kan bedst beskrives som en helt almindelig god dansk sommer. Der har været kølige dage, men heldigvis også masser af dejlige sommerdage, hvor folk har valgt at tage en tur til vandet. Vores livreddere melder også om en god sæson med livlig aktivitet i forhold til især badende, men i stigende grad også folk på Stand Up Paddle-boards, kite- og windsurfere, kajakroere og andre aktiviteter på vandet. Det er vi glade for, da vi jo netop arbejder for at skabe glæde ved vand i trygge rammer, udtaler René Højer, programchef i TrygFonden.

TrygFondens kystlivredderes indsats 28. juni-21. august er således på vores egn:

Enø ved Næstved: 0 livreddende aktioner, 71 førstehjælpsaktioner, 150 forebyggende aktioner og 1.922 oplysende indsatser

Gudmindrup i Odsherred: 1 livreddende aktion, 202 førstehjælpsaktioner, 176 forebyggende aktioner og 2.510 oplysende indsatser

Rørvig i Odsherred: 0 livreddende aktioner, 163 førstehjælpsaktioner, 90 forebyggende aktioner og 2.367 oplysende indsatser

Marielyst på Falster: 0 livreddende aktioner, 26 førstehjælpsaktioner, 132 forebyggende aktioner og 1.481 oplysende indsatser

Brøndby: 0 livreddende aktioner, 26 førstehjælpsaktioner, 29 forebyggende aktioner og 1.169 oplysende indsatser

Ishøj: 0 livreddende aktioner, 26 førstehjælpsaktioner, 26 forebyggende aktioner og 1.601 oplysende indsatser

Hundige: 1 livreddende aktion, 11 førstehjælpsaktioner, 17 forebyggende aktioner og 692 oplysende indsatser

Bellevue: 1 livreddende aktion, 95 førstehjælpsaktioner, 79 forebyggende aktioner og 1.478 oplysende indsatser