18. oktober 2019
Der arbejdes på en af de store bomme til en afisermaskine hos  Vestergaard Company, en af Lejre Kommunes store virksomheder, der producerer afisningsmaskiner til fly. Lejre Kommune har fået en flot 15. plads i Dansk Byggeris analyse af erhvervsvenligheden i landets kommuner.Foto: Bjørn Armbjørn
Der arbejdes på en af de store bomme til en afisermaskine hos Vestergaard Company, en af Lejre Kommunes store virksomheder, der producerer afisningsmaskiner til fly. Lejre Kommune har fået en flot 15. plads i Dansk Byggeris analyse af erhvervsvenligheden i landets kommuner.Foto: Bjørn Armbjørn
Foto: Bjørn Armbjørn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lejre er den mest erhvervsvenlige kommune i Region Sjælland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lejre er den mest erhvervsvenlige kommune i Region Sjælland
Opdateret 25. juni 2019 kl. 11:40
Sjælland - 25. juni 2019 kl. 08:34
Af Anders Spanggaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sjælland: Med en placering som nummer 15 ud af 98 kommuner er Lejre en af landets mest erhvervsvenlige - og den mest erhvervsvenlige i Region Sjælland. Det viser Dansk Byggeris årlige analyse af erhvervsvenligheden i landets 98 kommuner, som vurderer kommunerne ud fra 23 forskellige parametre og nøgletal som for eksempel ventetiden på en byggetilladelse, åbningstiden på genbrugspladserne og størrelsen på gebyrer og skatter.

Erhvervsvenligheden er steget i 10 af de 17 kommuner i Region Sjælland. Lejre, Kalundborg, Solrød og Sorø er med placeringer som henholdsvis nummer 15, 17, 18 og 19 blandt de 20 mest erhvervsvenlige kommuner i hele landet, skarpt efterfulgt af Køge på plads nummer 21, Guldborgsund på plads nummer 25, Holbæk på plads nummer 26 og Stevns på plads nummer 29.

Dansk Byggeris formand i Region Sjælland er ganske tilfreds med kommunernes placeringer.

- Det er virkelig flot, at vi har så mange kommuner i vores del af landet, der gør en stor indsats for at gøre hverdagen nemmere for små og store virksomheder i lokalområdet. Jeg er sikker på, at det også giver bonus i forhold til at fastholde arbejdspladser og vækst. Forsæt det gode arbejde og tillykke med de flotte placeringer, siger formand for Dansk Byggeri Sjælland & Lolland-Falster, Jesper Toftebjerg Andersen.

Fald på 48 pladser
Greve hører til en af de kommuner i Region Sjælland, der har klaret sig knapt så godt i Dansk Byggeris analyse af erhvervsvenligheden.

Greve er faldet 48 pladser og i år er nummer 82 ud af 98 kommuner. Det skyldes blandt andet, at ventetiden på en byggetilladelse er steget, og at kommunen har skåret ned på møderne med de lokale virksomheder om kommende udbud.

- Og så er der også bare en masse andre kommuner, som har arbejdet hårdt på at blive mere erhvervsvenlige, og som derfor har overhalet Greve. Erhvervsvenlighed skal have konstant opmærksomhed, så den service, som kommunen tilbyder, passer ind i virksomhedernes hverdag. Greve må i arbejdstøjet og vinde det tabte tilbage, siger Jesper Toftebjerg Andersen.

Også Odsherred, Holbæk og Slagelse har oplevet tilbagegang i forhold til sidste års analyse.

Jesper Toftebjerg Andersen, formand for Dansk Byggeri Sjælland & Lolland-Falster pointerer, at disse tre kommuner fortsat hører til de mest erhvervsvenlige kommuner. Men han håber, at kommuner, som har tabt terræn, vil se nærmere på tallene bag deres placering og arbejde på at gøre det bedre til næste år.sj@sn.dk