9. juli 2020
Ledende overlæge Peder Fabricius fra Medicinsk Afdeling på Sjællands Universitetshospital Roskilde er i svær situtation tilfreds med udviklingen.
Ledende overlæge Peder Fabricius fra Medicinsk Afdeling på Sjællands Universitetshospital Roskilde er i svær situtation tilfreds med udviklingen.
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ledende overlæge: Coronaplan fungerer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ledende overlæge: Coronaplan fungerer
Sjælland - 26. marts 2020 kl. 18:37
Af Tine Fasmer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Peder Fabricius, der er ledende overlæge for Medicinsk Afdeling på Sjællands Universitetshospital Roskilde, som var første station på Region Sjællands corona-indsats, er fortrøstningsfuld.

arrow Læs også: Corona-tiltag giver nye muligheder: Håndværkere i sving flere steder

- På den kedelige baggrund, som det er, så må jeg sige, at vi har styr på det. Antallet af patienter er ikke steget så meget i den sidste uges tid i Roskilde, siden vi har åbent i Slagelse også, og der er også patienter, som kommer sig og bliver udskrevet; i snit et par stykker om dagen, siger Peder Fabricius, der glæder sig over, at der nu er samarbejdsaftaler med alle kommuner, som kan tage imod patienter, der ikke er helt klar til at være i eget hjem.

De seneste tal fra Region Sjælland fortæller, at der i alt er indlagt 38 patienter med Covid-19 i Roskilde og 24 i Slagelse. Roskilde har kapacitet til 40 patienter i isolation på medicinsk afdeling og på nuværende tidspunkt 12 på intensivafdelingen.

- Vi udvider intensiv, så der bliver plads til 22, og på sigt, hvis det bliver nødvendigt kan vi få plads til flere i Roskilde, siger Peder Fabricius.

Fakta
  • Sjællands Universitetshospital Roskilde har 38 patienter med Covid-19
  • Heraf ligger de 10 på Intensiv Afdelingen.
  • Slagelse Sygehus har 24 indlagte med Covid-19.
  • Heraf ligger de 3 på Intensiv.
  • Ifølge Statens Serum Institut er 11 ud af de 13 intensivpatienter i Region Sjælland i respirator.
  • 268 er konstateret smittet i Region Sjælland, 1845 på landsplan.


Kilde: Region Sjæland og Statens Serum Institut.

Slagelse Sygehus har på nuværende tidspunkt kapacitet til 48 smittede med covid-19 i almindelige isolationssenge og 16 på intensivafdelingen.

- Når Roskilde og Slagelse er ved at nå den fulde kapacitet, så udvider vi med Køge, og først derefter kommer de øvrige sygehuse i spil. Der er forhåbentlig slet ikke nødvendigt at udvide yderligere i Roskilde, men vi er klar, hvis vi skal, siger Peder Fabricius, der oplyser, at de fleste intensivpatienter er ældre, som eventuelt også fejler andre ting end den smitsomme luftvejslidelse, der belaster lungerne.

- Men vi ser også patienten over 50 år, som var helt rask, inden han fik Covid-19. De første patienter, som blev ramt, var jo unge og midaldrende, men hovedparten af den minoritet af de smittede, som bliver indlagt, er typisk ældre, siger Peder Fabricius, der ikke ønsker at oplyse antallet af coronasmittede, som er døde i Region Sjælland.

Ingen børn har været indlagt

Hidtil har ingen smittede børn været indlagt i Region Sjælland. Børn undersøges for mulig coronasmitte på alle børneafdelingerne, og hvis der skulle komme børn med behov for indlæggelse, vil de indtil videre blive indlagt i enten Slagelse eller Roskilde.

arrow Virtuel vej til studenterhuen: Her er gymnasieelevernes nye hverdag
28. marts 2020 kl. 08:00 Opdateret: kl. 19:53
arrow Tilbyder gratis lejebil til sundhedsmedarbejdere
27. marts 2020 kl. 07:44 Opdateret: kl. 20:20
arrow Corona giver dagligvarebutikker på landet kronede dage
26. marts 2020 kl. 09:00 Opdateret: kl. 12:00
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?