1. oktober 2020
Af de i alt 109 annoncerede projekter i Region Sjælland har 34 af projektrene 15 husstande eller færre med i projektet. Yderligere 10 projekter har færre end 20 husstande med i projektet, viser optælling på Energistyrelsens hjemmeside. Foto: Jens Wollesen.
Af de i alt 109 annoncerede projekter i Region Sjælland har 34 af projektrene 15 husstande eller færre med i projektet. Yderligere 10 projekter har færre end 20 husstande med i projektet, viser optælling på Energistyrelsens hjemmeside. Foto: Jens Wollesen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Landdistrikter langt fra bredbånds-nåleøjet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Landdistrikter langt fra bredbånds-nåleøjet
Sjælland - 04. oktober 2016 kl. 15:17
Af Tomas Revsbech

I må vokse, hvis I vil have en chance for at få støtte fra bredbåndspuljen.

arrow Læs også: Ringe internet tæt på at koste ordrer

Sådan lyder beskeden lidt firkantet sagt til en række borgere og virksomheder bag små bredbåndsprojekter på Sjælland og i resten af landet fra

Energistyrelsen, der administrerer bredbåndspuljen. Det skriver DAGBLADET og Nordvestnyt.

Opfordringen kommer mindre end en måned før fristen for at søge regeringens bredbåndspulje udløber. Ifølge styrelsen vil de fleste bredbåndsselskaber først overveje at gå ind i bredbåndsprojekter, reelt har en minimumsgrænse på 15 husstande og meget gerne flere, hvis de skal gå ind i projekter, der kan søge om støtte.

- Vores hovedråd til dem er, at de skal gå sammen med andre for at øge deres chancer. Vi kan forstå på udbyderne, at hvis man er få i projektet, og måske bor langt væk fra der, hvor nettet allerede er rullet ud, så bliver projektet for dyrt bredbåndsselskaberne, og så er der ikke nogen businesscase for dem i projektet, siger Mette Stürup, chefkonsulent i Energistyrelsens Center for Tele, der administrerer bredbåndsordningen, til avisen.

Hun opfodrer folkene bag små projekter til at kontakte naboer eller andre små projekter i nærheden for at få så mange med i projektansøgningen så muligt.

Samtidig opfordrer hun til, at borgere og foreninger selv kontakter teleselskaberne- og gerne flere forskellige - for at få afstemt, hvad der skal til får at få et tilbud.

Af de i alt 109 annoncerede projekter i Region Sjælland har 34 af projektrene 15 husstande eller færre med i projektet. Yderligere 10 projekter har færre end 20 husstande med i projektet.

arrow TDC vil byde på »størstedelen« af bredbåndsansøgninger
10. oktober 2016 kl. 13:40 Opdateret: kl. 09:17
arrow Fiberselskaber: Bredbåndspulje er for bøvlet
28. september 2016 kl. 10:45 Opdateret: kl. 13:51
arrow Bredbånd: - Vi er slået tilbage til start
28. september 2016 kl. 10:22 Opdateret: kl. 10:04
Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?