21. februar 2020
Tidligere har blandt andet CAmp Adventure og det ikoniske Skovtårnet i Rønnede fået støtte fra puljen. af LAG-midler, der nu blvier forhøjet til næste år. Foto: Kenn Thomsen.
Tidligere har blandt andet CAmp Adventure og det ikoniske Skovtårnet i Rønnede fået støtte fra puljen. af LAG-midler, der nu blvier forhøjet til næste år. Foto: Kenn Thomsen.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Landdistrikter: 30 millioner ekstra til projekter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Landdistrikter: 30 millioner ekstra til projekter
Opdateret 08. oktober 2019 kl. 15:07
Sjælland - 08. oktober 2019 kl. 15:05
Af Tomas Revsbech
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ildsjæle i landdistrikterne får nu lidt bedre mulighed for søsætte lokale initiativer og projekter.

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) vil nemlig tilføre 30 millioner kroner til puljen af LAG-midler, som lokale aktionsgrupper (LAG) kan søge støtte fra i 2020. Pengene er øremærket til projekter og initiativer, der fremmer bæredygtig udvikling og grøn omstilling.

Heraf går 7,81 millioner til puljen for fem lokale aktionsgrupper i Region Sjælland, oplyser ministeriet i en pressemeddelelse

- Landdistrikterne er en del af klimaløsningen. Produktionen og idéer er mange i disse skønne områder uden for de store byer. Det er derfor, at vi nu både styrker de lokale aktionsgrupper og den grønne omstilling. Der er i mine øjne gode sammenhæng mellem at skabe aktivitet og arbejdspladser ude i landdistrikterne og at bidrage til en mere grøn fremtid. Det potentiale understøtter vi nu helt kontant, lyder det fra Simon Kollerup i pressemeddelelsen.

Det bringer puljen af LAG-midler op på 93 millioner kroner og er reelt en tilbagerulning af besparelser, som V-regeringen gennemførte af LAG-midlerne i 2016, som skete i forbindelse med vedtagelsen Landbrugspakken:

Lokale Aktionsgrupper
  • Der er i alt 26 lokale aktionsgrupper på tværs af landet.
  • Heraf fem i Region Sjælland er:
  • LAG Sydsjælland (Næstved, Faxe, Vordingborg)
  • Landudvikling Slagelse, Udvikling
  • Stevns, LAG Midt
  • Nordvestsjælland (Holbæk, Odsherred, Kalundborg, Sorø, Lejre)
  • LAG Lolland-Falster.
  • Dertil kommer LAG Småøerne, som regionens småøer er en del af.
Landdistrikter jubler

Hos Landdistrikternes Fællesråd har man svært ved at få armene ned over de ekstra penge, som bliver en del af S-regeringens finanslovsudspil:

- De lokale aktionsgrupper skaber både arbejdspladser og lokalt forankret erhvervsudvikling i hele landet. Midlerne er vitale for at sikre den udvikling, der er så afgørende for de danske landdistrikter, og besparelserne tilbage i 2016 var en decideret katastrofe. Derfor er jeg jublende glad for, at erhvervsministeren ruller dem tilbage, siger Steffen Damgaard.

Tidligere har de lokale aktionsgrupper i Region Sjælland bl.a. givet støtte til projektet "Wrappy naturlig og bæredygtig madindpakning" i Kalundborg og Camp Adventure boardwalk og tårn i Rønnede.